COVB

Actualitat/ Notícies

El COVB se suma a l’exigència de CDVE perquè s’incloguin veterinaris en el Grupo de trabajo Sanidad y salud Pública sobre la COVID-19

14/09/2020

– 27 de Juliol de 2020 –

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona dóna tot el seu suport a la Conferencia de Decanos de Facultades de Veterinaria Españolas (CDVE) que, a través de la seva Presidenta, ha mostrat la gran preocupació pel risc que suposaria excloure als veterinaris de la salut pública, més en un context com el de la pandèmia actual de COVID-19.

Preocupació compartida que es deriva del seguiment de les diferents informacions que apareixen en els mitjans de comunicació, les quals demostren clarament que no se sap el paper fonamental que juguen els veterinaris en l’àmbit de la salut pública.

No s’entén que des de l’Administració s’exclogui al nostre col·lectiu professional quan aquest coronavirus té el seu origen justament en una transmissió d’animal a humà. Tant en el Grupo de trabajo Sanidad y salud Pública que ha muntat el govern estatal al voltant al COVID-19 ni entre els 34 experts de la subcomissió es troba tans sols un veterinari.

El nostre Col·legi se suma així amb el CDVE, l’Organització Col·legial Veterinària Espanyola i altres entitats veterinàries per a donar veu a aquesta falta de conscienciació per part dels mitjans i part de la societat. Des del COVB continuarem treballant per a aglutinar esforços en la lluita comuna que suposa el reconeixement de la rellevància de la veterinària en l’àmbit de la salut pública.

El comunicat íntegre del CDVE es pot llegir AQUÍ.

Documents adjunts

Document adjunt