COVB

Actualitat/ Notícies

El COVB i Mútua Terrassa facilitaran l’entrada de gossos a l’Hospital

17/05/2024

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) i Mútua Terrassa han signat un conveni que permetrà posar en marxa el Programa “Gospital”. A través d’aquest es possibilitarà l’accés de gossos al Centre Sociosanitari Vallparadís amb la voluntat de millorar l’experiència dels pacients ingressats que tenen aquests animals de companyia. Joan Mesià, president del COVB, ha posat en valor la iniciativa: “Amb aquest programa pioner impulsarem el benestar dels pacients i també farem recerca per tal de demostrar científicament fins a quin punt n’és de vital no separar a un pacient del seu gos en un moment difícil de malaltia i mentre s’està ingressat”.

Verificació veterinària mitjançant el certificat caní de visita

Per tal de poder efectuar la visita, els familiars del pacient hauran d’acreditar que el gos ha estat sotmès a una visita veterinària a través de la qual se certificarà que l’estat d’immunitat de l’animal és l’adient per a accedir a un centre sanitari i que disposa d’una desparasitació òptima per a la visita. Les visites es duran a terme en un espai habilitat per a la trobada, situat a l’entrada del Centre Sociosanitari. També contempla altres requisits com la correcta vacunació de l’animal o la condició higiènica adequada. Finalment, en termes de conducta, l’animal haurà d’anar lligat i sempre caldrà que estigui acompanyat per una persona de l’entorn del pacient.

Adjuntem un fulletó informatiu del programa amb els requisits sanitaris i el model de certificació que us poden portar els familiars de pacients i que es obligatori presentar per a permetre l’accés del gos a l’hospital.

Model certificat