COVB

Actualitat/ Notícies

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya presentarà, el 25 de febrer a la seu del COVB, la nova signatura electrònica de l’AIAC

19/02/2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) i l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) presentaran, en les properes setmanes als col·legis de les quatre demarcacions, la darrera actualització de l’aplicació de l’AIAC: la signatura electrònica.

Aquesta significativa millora permetrà que el veterinari i el propietari o posseïdor de l’animal puguin signar els documents que es tramiten a l’aplicació de l’AIAC des d’un dispositiu de pantalla tàctil. S’implementarà en els quatre tràmits bàsics que es desenvolupen a l’AIAC: el registre de xip, el canvi de propietari, la baixa d’un animal i l’emissió d’un passaport.

La signatura electrònica suposarà importants avantatges: facilitarà la feina al veterinari, ja que no haurà d’imprimir per signar; els documents seran de fàcil accés i sempre recuperables; es donarà compliment al reglament de l’AIAC, que estableix que els documents els ha de firmar el propietari o posseïdor i el veterinari; es reduiran costos, ja que no caldrà imprimir ni enviar per correu postal; s’estalviarà espai ocupat per arxivadors físics, ja que podrà guardar els documents de forma digital; i permetrà ser més respectuosos amb el medi ambient.

Formacions presencials als quatre col·legis

Des de l’AIAC s’organitzaran properament formacions presencials en els quatre col·legis de veterinaris de Catalunya, per tal d’explicar pas a pas com dur a terme la signatura electrònica. És un procés senzill i, amb aquesta breu formació, s’aportaran les eines necessàries perquè el veterinari pugui adoptar aquesta actualització de forma còmoda en la seva rutina de treball.

La sessió adreçada als professionals de Barcelona tindrà lloc el proper 25 de febrer, a les 20:30h, a la seu del COVB (Av. República Argentina 21-25).