COVB

Actualitat/ Notícies

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, amb Ricard Parés al capdavant, inicia reunions de treball amb les Diputacions provincials de Catalunya

23/07/2021

Al llarg dels darrers tres mesos, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC), amb Ricard Parés, vicepresident del COVB, al capdavant, en representació dels quatre col·legis oficials de veterinaris i de tot el sector, s’ha reunit amb les quatre diputacions de Catalunya.

El 21 de maig va ser amb la Diputació de Barcelona, el 2 de juny amb Tarragona, el 28 de juny amb la Diputació de Lleida. La darrera ha estat amb la Diputació de Girona, que va tenir lloc el passat 13 de juliol, i que es va poder celebrar de forma presencial, com es veu a la imatge de sota.

L’objectiu d’aquestes reunions ha estat traçar línies de col·laboració, per seguir treballant de mà de l’administració. El CCVC ha ofert, com a professionals sanitaris, col·laborar amb les diputacions i els ajuntaments en sanitat, salut pública i benestar animal.

A banda d’això, el CCVC exposa que ha constituït comissions, formades per experts veterinaris, que donen resposta als reptes de benestar i salut pública que existeixen actualment i que afecten les administracions.

Aquestes comissions són:

  • Comissió One Health: treballa en la bioseguretat alimentària, control de zoonosis, resistència als antibiòtics i l’emergència climàtica.
  • Comissió de clíniques: es va crear per aportar solucions en els reptes actuals relacionats amb els petits animals, com ara la gestió de les colònies de gats ferals, que cada vegada són més freqüents als municipis de Catalunya.
  • Comissió de nuclis zoològics: es constitueix per oferir les eines als veterinaris per a què puguin assessorar l’estat sanitari i el benestar dels animals que habiten als nuclis zoològics i es pugui informar adequadament a les administracions competents.
  • Comissió de formació: per oferir formació continuada als veterinaris en els diferents àmbits de la professió.

La gestió de les colònies de gats ferals i dels nuclis zoològics és responsabilitat de les administracions, i el CCVC ofereix el seu coneixement i expertesa en aquestes temàtiques per acompanyar les administracions a l’hora d’estandarditzar els processos més adequats.

A banda d’això, destaca la seva predisposició en col·laborar i assessorar en matèria de salut pública, tinença responsable, sanitat i benestar animal, entre d’altres.

A la fotografia: la responsable del departament de Gestió Tècnica del CCVC, Anna Vilà; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del CCVC, Ricard Parés i el president del Col·legi de Veterinaris de Girona, Ramon Cedó.