COVB

Actualitat/ Notícies

El Congrés aprova i remet al Senat el Projecte de llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, continuant el procés de tramitació

13/02/2023

El Projecte de llei de protecció dels drets i el benestar dels animals ha estat aprovat pel Ple del Congrés dels Diputats i continua la tramitació al Senat. Si el Senat modifiqués el text, aquest tornaria al Congrés dels Diputats. Una vegada que el Congrés dels Diputats es manifesti sobre les esmenes o vetos del Senat, la llei quedaria aprovada amb el text definitiu.

El text aprovat conté el Dictamen de la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat 121/000117 Proyecto de Ley de protección de los derechos y el bienestar de los animales (antes denominado Proyecto de Ley de protección, derechos y bienestar de los animales) (congreso.es)

La iniciativa exclou els animals emprats en activitats esportives, professionals i de caça, entre d’altres.

Es manté la llista positiva d’animals que es poden tenir, regula el reconeixement i la protecció dels animals per a la societat i la creació de registres estatals.

En aquesta llista s’inclouen, entre d’altres, rèptils verinosos i aquells que en estat adult superin els dos quilos de pes, excepte els quelonis.

Així mateix, s’estableix que les botigues on es comercialitzin gossos, gats i fures tindran un termini de dotze mesos per a finalitzar la seva activitat de venda d’aquestes espècies.

Podeu consultar la nota de premsa del Congrés dels Diputats: Notas de prensa – Congreso de los Diputados.

Us informarem de qualsevol novetat.