COVB

Actualitat/ Notícies

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona reivindica el paper dels seus col·legiats davant la crisi de la COVID-19 en el Dia Mundial de la Veterinària

23/04/2021

24 d’abril de 2021, Dia Mundial de la Veterinària

L’Associació Mundial Veterinària (WVA) celebrarà el pròxim 24 d’abril el Dia Mundial de la Veterinària, una iniciativa en la qual el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) participa, donant a conèixer el treball que realitzen els seus col·legiats. El lema d’enguany és “Resposta dels veterinaris a la crisi de la COVID-19”. Ja que, encara que els veterinaris han treballat colze a colze en la cura de la salut pública, la seva labor ha passat pràcticament desapercebuda. “De fet, són autèntics herois anònims, ja que el seu treball no sols ha estat essencial sinó també un puntal en la cura dels animals i, també, de les persones”, considera en Ricard Parés, Vicepresident del COVB. “Sabem que dels més de 1.400 patògens que avui coneixem, un 60% són d’origen animal. A més, el 75% de les malalties que provoquen són emergents, comenta en Manel Oms, President del Comitè Assessor per la Clínica d’Animals de Companyia i membre de la Junta de Govern del COVB i, per això el nostre paper en la gestió de la pandèmia ha estat completament rellevant, encara que pràcticament invisible per al gran públic”.

Els veterinaris, sense comptar que han mantingut obertes les portes de les seves clíniques per a animals, han estat actius durant la crisi de la pandèmia en tot moment, en la indústria alimentària. A més, des d’aquest sector essencial es va dotar als serveis públics de salut amb recursos com equips de protecció per a sanitaris i respiradors.

Descarregar Nota de Premsa