COVB

Actualitat/ Notícies

El CCVC es reuneix amb el Departament de Recerca i Universitat de la Generalitat de Catalunya

23/09/2021

El president del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) i vicepresident del COVB, Ricard Parés; el vicepresident del CCVC, Ramon Cedó; i la responsable de la Gestió Tècnica del CCVC, Anna Vilà,  es van reunir el passat dimecres 8 de setembre amb el  director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, del Departament de Recerca i Universitat de la Generalitat de Catalunya, Xavier Quinquillà per tal d’apropar els projectes d’aquestes dues Institucions i explorar vies de col·laboració.

El CCVC va exposar les accions que duu a terme en l’àmbit de la investigació i de la docència. Destaca el conveni de col·laboració que el CCVC ha signat amb el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i que estableix la participació dels veterinaris en l’estudi de l’afectació del SARS-CoV2 en els animals de companyia. En aquest sentit, el paper dels veterinaris ha estat clau, ja que diversos centres veterinaris de Catalunya han participat enviant mostres.

També es va donar a conèixer el projecte “Et donem la Benvinguda a la professió”, que organitzen els veterinaris en col·laboració amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Finalment, CCVC va transmetre altres projectes rellevants que està impulsant, com:

  • La gestió de la proliferació de gats ferals en zones urbanes (colònies felines).
  • El control o assessorament sanitari i benestar animal de centres d’acollida d’animals.
  • La formació dels veterinaris en diferents àmbits, com en l’ús prudent dels antibiòtics, entre d’altres.