COVB

Actualitat/ Notícies

Dia Mundial de la Salut Mental: el col·lectiu veterinari resistent a demanar ajuda

16/10/2023

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, Toni Calvo, psicòleg i director de la Fundació Galatea, explica que col·lectiu veterinari té una gran resistència a demanar ajuda en matèria de salut mental perquè molts tenen una clínica en propietat, amb la responsabilitat que comporta ser empresari i professional de la salut. Per això davant d’un problema de salut mental dilaten la decisió de cuidar-se abans d’enfrontar-se al dilema de tancar o no la clínica, amb la consegüent pèrdua d’ingressos.

Els motius que expliquen els problemes de salut mental dels professionals veterinaris són que han d’atendre les preocupacions i expectatives dels propietaris dels animals; fer front a situacions amb un elevat component ètic –en què cal considerar l’interès de l’animal, dels propietaris i la perspectiva  veterinària-; estan exposats constantment a la mort, han de gestionar males notícies, els costa desconnectar de la feina i, en molts casos, tenen jornades laborals.

La Fundació Galatea col·labora des del 2011 el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona en el marc del programa Assís, un projecte que ofereix assistència confidencial i gratuïta en matèria de salut mental als professionals veterinaris col·legiats.

Us deixem la NdP del CCVC per a ampliar més informació: El col·lectiu veterinari, «resistent a demanar ajuda» en matèria de salut mental.