COVB

Actualitat/ Notícies

Comunicat dels Consells Generals de Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Metges i Veterinaris, davant la pandèmia de COVID-19

06/04/2020

A partir del nou protocol d’actuació davant del coronavirus, aprovat el 31 de març pel Ministeri de Sanitat, els Consells Generals de Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Metges i Veterinaris, institucions que apleguen més de 700.000 professionals sanitaris de tot Espanya, volen expressar el seu absolut rebuig pel que fa a les mesures i recomanacions contingudes en aquest document.

Algunes d’aquestes pautes, lluny d’ajudar a contenir l’epidèmia i preservar la salut pública, representen un risc evident per a sanitaris i pacients. Es considera especialment alarmant el punt B.2, que fa referència a la incorporació al lloc de treball dels professionals sanitaris, transcorreguts set dies des de l’inici dels símptomes i en absència de febre, encara que no s’hagi realitzat prova diagnòstica. Els Consells consideren inacceptable que cap professional sanitari, sense fer-se el test i amb proves confirmades de negativitat, s’incorpori al seu lloc de treball, ja que això suposa un risc elevat per a la població, pacients atesos, companys de treball i fins i tot per la seva pròpia salut.

Les institucions signants, doncs, reclamen mesures eficaces, efectives i eficients per poder vèncer la COVID-19 però evitant al màxim, en tot cas, el risc de contagi dels professionals de la salut.

El comunicat íntegre es pot llegir AQUÍ.