COVB

Actualitat/ Notícies

A les portes del Nadal, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya recorda la importància de la tinença responsable d’animals

12/12/2019

Davant les imminents festes de Nadal, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) porta a terme aquests dies tallers didàctics en diferents parcs de Nadal al voltant de la tinença responsable d’animals i la importància de l’atenció veterinària. El CCVC participa, d’aquesta manera, en la Ciutat dels Somnis de Barcelona i en els parcs de Nadal de Tarragona i Reus i, amb el lema “Estimar-lo és cuidarlo”, es plantegen diferents tallers didàctics.

A Catalunya s’abandonen 4 animals cada hora, 95 animals al dia, fet que suposa gairebé 30.000 animals abandonats al llarg de l’any. A més, tal com es recorda des del Consell, més del 80% dels nens han demanat un animal de companyia alguna vegada, sigui per Nadal o en algun altre moment. I, de fet, de totes les mascotes que es compren, un 60% són un regal que els pares fan als fills.

Les mascotes aporten felicitat i ajuden a reduir l’estrès, però cal tenir molt present que són éssers vius, no són una joguina. I això vol dir que tenen sentiments i unes necessitats que cal atendre. Per tant, a més de suposar una alegria, també impliquen una responsabilitat molt important.

La informació completa es pot consultar AQUÍ.

(*foto: CCVC / Cristina Becerra)