COVB

Actualitat/ Notícies

150 granges de porcí es disputen els Premis Porc d’Or 2021

22/10/2021

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha anunciat les granges de porcí que opten enguany als premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina. Un total de 142 granges acumulen 195 nominacions i opten a 79 premis. En el cas de la XXVIII edició dels premis Porc d’Or de capa blanca, la gala es farà el proper 26 de novembre a Lleida, són 101 les granges que acumulen 130 nominacions. Catalunya acumula 32 nominacions per a 25 granges: 22 nominacions van a parar a 16 granges de Barcelona; 8 a Lleida (7 granges); i dues a granges de Girona.

Per la seva banda, la V edició dels premis Porc d’Or Ibèric, que tindrà lloc a Sevilla el 19 de novembre, ha seleccionat a 41 granges que aglutinen en total 65 nominacions.

També s’atorguen tres premis especials. En el cas del Diamant, se’l disputen: la granja Valfarta, de l’empresa Cooperativa d’Ivars d’Urgell, i Granja Ribas, de l’empresa Pinsos Costa, ambdues d’Osca; la barcelonina Granja Solallong, de l’empresa Joaquim Rovira Baucells; i la granja Gulfar, de Coren, a Orense. Pel que fa a el premi especial del MAPA, a la sanitat, benestar animal i medi ambient, es queda a Aragó, perque totes les granges nominades són d’aquesta comunitat: Granja La Almenara, d’Inga Food, a Saragossa; la granja de Terol Cañalafuente, de l’empresa Portesa; i Granja Artasona, de Vall Companys Grup, i la granja Pinosa, de Cincaporc, ambdues localitzades a Osca. Finalment, una granja de Terol, Granja Pellicer, de l’empresa Vall Companys Grup, opta al premi Porc d’Or Especial Zoetis a la Innovació.