COVB

Actualitat/ Notícies

Joan Mesià elegit nou president del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona

10/11/2023

  • La candidatura “Vets pel canvi” liderada per Joan Mesià s’imposa a la candidatura “Vets com tu” que encapçalava Ricard Parés, fins ara vicepresident del COVB.
  • Les eleccions celebrades el 4 de novembre han estat les més multitudinàries de la història del Col·legi amb la participació d’un 30% del cens.
  • La candidatura guanyadora està formada en un 90% per veterinaris clínics de petits animals.

Barcelona, 09 de novembre de 2023.- Joan Mesià, al capdavant de la candidatura “Vets pel canvi”, ha guanyat les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, celebrades el 4 de novembre, i serà el seu nou president. Pren el relleu a Ricard Parés, fins ara vicepresident del COVB i que encapçalava l’altra candidatura participant amb el nom de “Vets com tu”. Joan Mesià és veterinari, va ser vicepresident del COVB entre els anys 2000 i 2008 i actualment es director comercial de Adiveter S.L.

Segons dades del COVB, aquestes han estat les eleccions amb la participació més alta en la història del COVB. S’han comptabilitzat 1.040 vots, que representa prop del 30% dels col·legiats barcelonins. D’aquests, 588 han estat per a la candidatura “Vets Pel Canvi”, i 446 han estat per a la de “Vets Com Tu”. S’han comptabilitzat un vot nul i 5 vots en blanc.

“El programa de la nostra candidatura representa el canvi i una aposta ferma per la transparència, volem treballar amb la convicció i el compromís d’atendre les necessitats del col·lectiu veterinari i dignificar la figura del veterinari perquè sigui considerat un professional sanitari”, explica el nou president Joan Mesià. Entre els punts més rellevants del programa destaca la seva voluntat de reduir les quotes dels col·legiats i el cost del microxip, així com reclamar la baixada de l’IVA veterinari, la defensa del veterinari davant els atacs a les xarxes socials, la lluita contra l’intrusisme a tots els sectors veterinaris i la gestió d’impagats. També destaca l’aposta per la col·legiació única per a tota Catalunya i la creació d’una cooperativa de compres.

“Promourem la millora de tots els col·lectius veterinaris, tant d’empresa privada com pública, de petits i grans animals, incloent els veterinaris jubilats i els estudiants i també demanarem l’homologació dels ATV”, apunta Joan Mesià que afegeix que obrirà una bústia de suggeriments per a rebre tots els comentaris i idees dels col·legiats.

També formen part de la nova Junta del Govern del COVB: Ignasi Durall Rivas, Secretari; Marc Piera Raspall, Tresorer, com a vocals: Artur Font Utset, Héctor Cornudella Quintana, M. Elena García Castillo, Ares Burballa Tàrrega, Natalia Curull Oliete, Carolina García Gómez i Xavier Cornet Illa i com a substituts: Tesa Tejada Canongia, Marta Bayona Segura, Laura Izquierdo Robert.