COVB

Actualitat/ Notícies

Informació sobre l’actuació del COVB en la lluita contra l’intrusisme professional

16/09/2022

El COVB va interposar una querella per intrusisme professional i falsificació de documents (simulació de la signatura de veterinari), que suposadament es desenvolupava a un Centre Veterinari del partit judicial de Manresa, per part dels dos propietaris d’una clínica.

Després de la instrucció judicial corresponent, l’expedient es continua tramitant per poder celebrar el corresponent Judici Oral i sol·licitar responsabilitats penals als responsables.

Sobre això s’ha dictat la interlocutòria de data 1.9.2022, pel jutjat d’instrucció de Manresa, que declara l’existència d’indicis raonables i suficients de la comissió de delictes d’intrusisme professional i falsedat documental.

També es valorarà la possibilitat d’intentar depurar responsabilitats per un delicte de maltractament animal. Tots dos querellats són administradors solidaris del referit Centre Veterinari.

Els fets van ser posats en coneixement del COVB per diversos veterinaris, el qual d’aquesta manera ha pogut iniciar accions judicials. Us seguirem informant de manera més concreta a mesura que la normativa legal ho permeti.