COVB

Actualitat/ Notícies

Impuls_VET: Un espai de debat per a la Veterinària de Barcelona

27/10/2023

La II Jornada Veterinària de Barcelona, Impuls_VET, que es va celebrar el passat dissabte 21 d’octubre, va tornar a ser un excel·lent punt de trobada per a parlar de la professió i dels reptes presents i futurs, englobant tots els sectors de la veterinària representats al COVB.

A la conferència inaugural, Manel López Béjar, degà de la Facultat de Veterinària de la UAB, va destacar la importància de donar visibilitat a la professió perquè la societat conegui i valori qui som i què fem. Per això va fer un retrat de la professió des del punt de vista ocupacional i d’especialització. També va destacar els reptes de la veterinària, entre els quals va destacar la salut emocional dels professionals, l’increment de sensibilitat pels animals a la societat, la nova Llei de Protecció i drets dels Animals, el canvi de model de negoci i la necessitat de prestigiar la professió.

A continuació, els participants es van dividir en taules temàtiques per a tractar temes específics com ara l’estrès laboral i com preveure’l, la necessitat d’una cultura de seguretat alimentària, veritat i mentides sobre la imatge de la ramaderia actual, la importància de la veterinària forense en la resolució de conflictes i eines de detecció de maltractament.

Per a acabar el matí, Francesc Mauri ens va fer prendre consciència del canvi climàtic i les seves conseqüències, del paper dels combustibles fòssils i ens va explicar per què ell aposta per l’electrificació mitjançant l’ús de l’energia verda.

Podeu accedir a un recull de fotografies d’Impuls_VET a la galeria multimèdia del COVB.

En el proper Accent del COVB, us explicarem amb més detalls el contingut de les ponències i taules de treball de la jornada.