COVB

Actualitat/ Notícies

El COVB se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Zoonosi

05/07/2024

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) se suma a la commemoració el 6 de juliol del Dia Mundial de la Zoonosi, una jornada destinada a augmentar la consciència sobre les malalties zoonòtiques que es transmeten i afecten tant els animals com als éssers humans. El COVB ha publicat una nota de premsa per a destacar la importància de la prevenció i el control de les zoonosis com una responsabilitat compartida que requereix el compromís de tota la societat, però especialment de les administracions públiques responsables, així com de les organitzacions mèdiques, veterinàries i biològiques.

El 6 de juliol no és una data triada a l’atzar, sinó que commemora el dia de 1885 en què Louis Pasteur va administrar amb èxit la primera vacuna contra la ràbia, una malaltia zoonòtica que continua afectant milers de persones i animals arreu del món.

Alguns mitjans ja estan recollint la nota:

Portal Veterniaria: “Nuestra sociedad no puede permitirse otra pandemia con los mismos errores que se cometieron en la anterior” | PortalVeterinaria

Animals Health: Control, prevención y acción coordinada, las claves de la lucha contra las zoonosis