COVB

Actualitat/ Notícies

El Comitè Assessor per a la Clínica d’Animals de Companyia recorda que és responsabilitat de la direcció facultativa dels centres comprovar la col·legiació dels seus veterinaris

30/07/2022

El Comitè Assessor per a la Clínica d’Animals de Companyia, en el marc de la lluita contra les pràctiques irregulars i l’intrusisme professional a les clíniques i centres veterinaris, recorda que, en tant que professió sanitària, és obligatori estar col·legiat per exercir la veterinària.

Contractar persones no col·legiades per realitzar tasques veterinàries és una infracció molt greu que es pot sancionar amb una inhabilitació professional durant un temps no superior a cinc anys i/o una multa d’entre 5.001,00 € i 50.000,00 €.

És una funció de la persona Directora facultativa del centre controlar que tot l’exercici del centre el desenvolupin persones col·legiades. Entre altres responsabilitats.

Per això, us recomanem que comproveu la situació d’exercici professional dels companys i companyes que contracteu abans que comencin a treballar. Ho podeu fer en aquest enllaç https://www.covb.cat/serveis-a-particulars/cercador-de-centres-veterinaris/

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.