COVB

Actualitat/ Notícies

Actualitzacions en certificació veterinària CEXGAN

15/03/2024

Ja està disponible per a sol·licitar a CEXGAN sense telematitzar (és a dir, omplint el document Word facilitat pels inspectors de sanitat) l’ASE-3565P per a certes espècies de petits mamífers domèstics de companyia al Japó. Aquest ASE substitueix l’ASE 601P i també, s’ha actualitzat el llistat de referència amb aquesta entrada nova.

D’altra banda, a conseqüència de la negociació de certificacions per a animals de companyia que exigeixen atestació pels serveis veterinaris oficials autonòmics (com quarantenes a establiments oficials) s’han inclòs actualitzacions que, sent d’aplicació per als animals de companyia no comercials, s’han de tramitar mitjançant aquests serveis oficials, no obstant es poden demanar  atestacions realitzades per veterinaris col·legiats per tal de recolzar la valoració clínica o altres actuacions a realitzar sobre els animals. En aquests casos, els veterinaris col·legiats no fan les sol·licituds per CEXGAN, sino que són contactats pels interessats que necessitin aquestes atestacions.

Hi ha certificacions per a cobrir els moviments següents:

  • ASE-3568 aus al Japó (substitueix l’ASE-1868).
  • ASE-3489 aus de companyia al Brasil.
També s’ha actualitzat el llistat de referència amb aquestes noves entrades per informar sobre la certificació veterinària d’aquestes espècies i aquestes destinacions.