COVB

Actualitat/ Notícies

Detectat un focus de verola ovina i caprina al Sud d’Espanya

23/09/2022

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha remès una nota informativa en relació a la detecció d’un focus de Verola Ovina i Caprina al sud d’Espanya, en concret a Granada, malaltia que afecta exclusivament als petits remugants.

Malgrat la gravetat d’haver trobat aquesta malaltia per primer cop a l’Estat des del 1968, el focus s’ha produït en una sola explotació i no hi ha més explotacions afectades ara com ara.

En tot cas, per evitar una possible disseminació de la malaltia es necessita la màxima col·laboració dels/de les veterinaris/àries de camp que treballin amb les espècies sensibles a aquesta malaltia (ovelles i cabres), amb una especial atenció en:

  • Detectar una possible aparició primerenca de la malaltia. (simptomatologia compatible)
  • Detectar animals que no estiguin correctament identificats.
  • Respectar al màxim les mesures de bioseguretat a l’hora de desplaçar-se entre explotacions.

És important recordar, la importància de mantenir unes correctes mesures de bioseguretat i de garantir el bon funcionament dels sistemes de vigilància passiva a través de la comunicació immediata de qualsevol indici de malaltia. Per això, cal conèixer els signes clínics de la malaltia i realitzar inspeccions clòniques freqüents als animals i, en el cas de simptomatologia compatible o animals sense identificar comunicar-ho seguida als veterinaris oficials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Adjuntem la nota informativa del MAPA.