COVB

Actualitat/ Notícies

Detecció del Serotip 4 del virus de la Llengua Blava a Huelva

03/09/2021

Els Serveis Veterinaris Oficials d’Andalusia han detectat  la circulació del serotip 4 del virus de la Llengua blava en dues explotacions de la província de Huelva. La primera d’elles, en una cabra sentinella en el municipi del Magraner. La segona, en una explotació d’oví en el municipi de Rosal de la Frontera. En tots dos casos les explotacions estan localitzades a molt pocs quilòmetres de la frontera amb Portugal, país en el qual també hi ha tres casos sota sospita.

Actualment s’estan reforçant les mesures de prevenció, vigilància i control en la zona. D’una banda, s’instaura la vacunació obligatòria enfront del serotip 4 del virus de la llengua blava per a tots els animals majors de tres mesos d’edat de les espècies ovina i bovina en les zones que es trobaven lliures de la malaltia. D’altra banda, s’han establert restriccions als moviments d’animals d’espècies sensibles a la malaltia i s’ha reforçat la vigilància passiva recordant l’obligació de comunicació de qualsevol sospita, així com, la desinsectació de les explotacions. S’ha procedit, així mateix, a la notificació oficial a la Comissió Europea, i a la resta de Comunitats Autònomes i sectors implicats.

La Llengua blava és una malaltia vírica que es transmet mitjançant mosquits del gènere Culicoides i que afecta remugants de diferents espècies, però en cap cas a l’home.