COVB

Actualitat/ Notícies

La veu del Col·legiat: Un diumenge interessant i educatiu amb el COVB

19/10/2023

El diumenge 17 de setembre, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona va celebrar una nova jornada pel medi ambient per a conèixer millor el nostre entorn natural i ajudar a protegir el medi ambient formant part de la campanya de recollida de residus Libera 1m2 de SEO/Birdlife i Ecoembes. També, amb l’ajuda de dos tècnics de medi ambient vam fer un recorregut pel Riu Llobregat per a conèixer la fauna que s’hi amaga i vam tenir la sort de participar en l’anellament d’un Pit Roig, un Tallarol Cap Negre i una Mallerenga Carbonera.

Aquell diumenge vàrem aprendre xics i grans una nova manera de buscar, rastrejar i escodrinyar pistes com uns Sherlock Holmes.

El matí es va despertar amenaçant pluja, els núvols estaven molt baixos i els ocells, les aus que volien o esperàvem veure estaven amagats. Així, que ens va explicar quins animalons podrien estar a prop per a poder-los veure i mentrestant l’instructor es va treure de la seva motxilla els cranis d’alguns animals, els més petits anaven endevinant amb les pistes que donava de quin animal es tractava.

També ens van encuriosir unes petjades trobades pels més petits i molt ben formades sobre el fang. Eren de senglars.

La segona part de l’experiència de camp va ser com es feia un anellament. Vam veure com es recullen els exemplars a la xarxa, com identificar-los, mesurar-los, pesar-los anellar-los i tornar-los en llibertat. Molt sorprenent va ser saber que un mateix ocell es capaç de reconèixer i tornar a la branca on va estar l’any anterior després de recórrer milers de kilòmetres.

Per a fer la tercera part de l’activitat, ens van repartir uns guants a cadascú per a la recollida de deixalles. Anàvem fent batudes sobre el terreny on habiten tots els animalons estudiats. Els infants anaven prenent consciència de quina és en realitat la espècie humana. Els adults anàvem responent a les seves preguntes tant despertes i fins i tot filosòfiques. Vam recollir un pes i volum quantiós per a una àrea gens extensa.

Va ser un diumenge molt interessant i educatiu, moltes gràcies als organitzadors.

 
Eva Biosca Marce
Num. Col·legiada 2070