COVB

Actualitat/ Notícies

EDITORIAL: Cal donar prestigi a la professió veterinària

19/10/2023

Quan des del Col·legi parlem amb les col·legiades i els col·legiats sobre què us preocupa més de la professió, sovint es menciona el prestigi del veterinari. Hem treballat, i volem seguir treballant, per a donar més prestigi a la nostra professió. És cert que no se’ns té prou en compte quan es redacten les noves normatives o quan es fan programes sobre animals a la televisió. Però per a donar prestigi a la professió cal, primer de tot, tenir ganes de lluitar plegats per a aconseguir-ho. No és fàcil, però hem de fer-ho possible.

És per això que el proper 21 d’octubre farem una nova edició d’Impuls_Vet, la jornada sobre la professió veterinària amb la qual, entre tots i totes, hem d’aportar idees per a donar prestigi a la nostra professió. Però cal fer-ho en positiu. Comptarem amb el degà de la facultat de Veterinària de la UAB, Manel López Béjar, per a parlar sobre el prestigi i sobre el futur de la professió. I també vindran grans experts per a parlar dels àmbits de la clínica, la protecció animal, la salut pública o la ramaderia. Hem de donar prestigi a la veterinària abordant tots els àmbits professionals.

Fa pocs dies, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va organitzar una jornada sobre la nova llei de protecció i benestar dels animals de companyia, dirigida als ajuntaments, amb un èxit d’assistents: més de 250 persones de tota Catalunya.  Va ser un èxit d’assistència, però també va ser una bona ocasió per a donar prestigi a la Veterinària i dir als Ajuntaments, i també als representants del departament d’Acció Climàtica que van assistir-hi, que nosaltres som aquí, que som els garants de la salut i de la protecció dels animals.

Ens agrada treballar per a millorar el nostre prestigi i ho estem fent, amb il·lusió i amb optimisme: cal donar prestigi a la professió veterinària.

Ricard Parés
Vicepresident del COVB