COVB

Actualitat/ Notícies

EDITORIAL 26/07/2023

26/07/2023

El Col·legi ha tingut força activitat en els darrers mesos: hem col·laborat amb AVHIC (Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya) en els seus 30 anys de fundació, hem col·laborat en l’acte de graduació dels nous veterinaris a la Facultat de Veterinària, en jornades de gestió emocional amb Fundació Galatea, hem participat en la Gala anual de Fundació AURA de discapacitats… però no perdem de vista els reptes importants de la nostra professió.

La nova llei de protecció animal, tot i estar aprovada, ha passat a ser una incògnita. Les eleccions espanyoles hauran d’aclarir si la llei es desenvolupa, o bé queda en un calaix, o fins i tot si queda derogada. I això afectarà indubtablement a la professió veterinària. Però passi el que passi, hem de defensar el paper dels professionals de la veterinària en el món de la protecció animal. Per això, juntament amb la resta de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, farem una jornada el pròxim 5 d’octubre per a parlar sobre protecció animal de manera molt pràctica, i sobretot per a parlar del paper dels Ajuntaments.

Hem de treballar perquè l’Administració local tingui en compte els veterinaris en la gestió dels gats ferals, la gestió de les mascotes o la salut pública. El mes d’octubre també farem la segona edició de la Jornada Veterinària que tant èxit va tenir l’any passat, on parlarem dels reptes de la nostra professió.

Us convido a participar en totes les activitats del Col·legi, la vostra veu és important per a defensar la nostra professió. Perquè ens hem de fer sentir, ens hem de fer valdre. Tenim moltes activitats preparades per a després de l’estiu, i volem comptar amb vosaltres. Però ara toca carregar piles i fer un merescut descans. Per això, acabo un amb desig per totes i totes: que passeu un molt bon estiu…!

Ricard Parés
Vicepresident del COVB