COVB

Actualitat / Notícies

El proper dia 29 de gener del 2022 celebrarem a la seu del COVB el curs de peritatge amb el Dr. Alfredo Fernández Álvarez

18/11/2021

El proper dia 29 de gener del 2022 celebrarem un curs de peritatge veterinari amb el Dr. Alfredo Fernández Álvarez com a ponent. Aquest curs l’oferirem en modalitat presencial i també on line. Donada la situació actual, hem de restringir a 14 alumnes presencials per complir amb la normativa de ventilació, però el curs es podrà fer també on line de manera síncrona, és a dir, en el mateix dia i hora, connectat a l’aula.

Curs de Peritatge

Dia: 29/01/2022
Hora: de 9:30 a 14:00 hores (30 minuts pausa)
Durada: 4 hores
Lloc: a la seu del COVB (Av. República Argentina, 21-25, 08023 Barcelona) i en modalitat streaming. Restringit a 14 inscripcions presencials, en compliment de la normativa de ventilació, en ordre d’inscripció.

Preu: 40 euros col·legiats; 80 euros veterinaris no col·legiats al COVB

Per inscriure’s: enviar un correu a formacio@covb.cat, indicant si es tria modalitat presencial o online.

Programa:

  1. Introducció a la responsabilitat professional del veterinari.
  2. Evolució i situació actual en matèria de responsabilitat professional veterinària.
  3. Principals àmbits de reclamació professional: penal, civil, administrativa i deontològica.
  4. El pèrit veterinari: característiques i requisits.
  5. El procés de recerca pericial: metodologia pericial veterinària.
  6. L’elaboració i defensa de l’informe pericial: estructura i contingut. Exemples reals.
  7. Anàlisis i discussió de supòsits reals de reclamacions professionals.

Ponent:


Dr. Alfredo Fernández Álvarez

Llicenciat per la Facultad de Veterinaria de la Universidad Complutense de Madrid. Doctor en Ciencias Biomédicas per la Facultad de Medicina de la Universidad Complutense de Madrid. Máster Oficial Universitario de Pericia Sanitaria per la Facultad de Medicina de la Universidad Complutense de Madrid. Membre de la Comisión Deontológica del Consejo General de Colegios Veterinarios de España. Membre de la Comisión para el Bienestar Animal de la Organización Colegial Veterinaria Española. Assessor en materia de Responsabilidad Profesional Veterinaria de la Organización Colegial Española. Colaborador en docència en matèria de responsabilitat professional a les Facultades de Medicina i Veterinaria de la UCM. Autor de diverses publicacions: La Responsabilidad Professional del Veterinario y Elementos Básicos del Maltrato Animal. (Editorial Amazing Books). Ponent en cursos i congressos en matèria de responsabilitat professional veterinària. Especialista en medicina i cirurgia d’animals de companyia. Director i propietari del Grupo Veterinario Peñagrande.