PORCÍ
Responsabilitats dels/de les titulars de les explotacions ramaderes del sector porcí

Ahir va tenir lloc una nova Jornada Tècnica a Lleida, aquest cop sobre les responsabilitats dels propietaris d’explotacions ramaderes del sector porcí. La sessió va comptar amb l’assistència de ramaders del sector porcí, veterinaris i altre personal tècnic encarregat de donar servei de gestió o assessorament a les explotacions.
El programa va allargar-se de dos quarts de deu del matí fins l’hora de dinar i va fer un repàs de les obligacions i requisits mínims que ha de complir qualsevol explotació porcina per estar correctament registrada i complir les normes d’higiene, traçabilitat i benestar animal. També es van tractat altres temes com els requisits per realitzar moviments, el manteniment adequat de la salut animal i la correcta gestió de residus i productes perillosos.
Gràcies a l’assistència a aquesta jornada, els professionals van aconseguir l’acreditació de la formació mínima obligatòria en matèria de bioseguretat i salut animal d’explotacions ramaderes que estableix el nou Decret 40/2014 de 25 de març.
|