Titular página
Publicació on-line del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona
Edició 111 - 5-02-2015
Segueix-nos afacebookTwitter
 

 
ACTUALITAT

Estudiants de la UPC construeixen un 'drone' per salvar rinoceronts i elefants de la cacera furtiva a l'Àfrica

Un equip de quatre estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han construït un 'drone' per combatre d’una manera més efectiva i econòmica la cacera indiscriminada i furtiva de rinoceronts i elefants a l’Àfrica, i trobar-ne així una solució eficaç. El prototip ha estat realitzat en el marc del concurs internacional organitzat per WildLife Conservation UAV Challenge, amb seu a Sud-àfrica, en el que van inscriure’s més de 120 equips.

Els estudiants de la UPC han participat en aquest concurs amb un prototip de drone que han dissenyat i construït, com a projecte final de carrera, amb l’ajut i el suport d’HEMAV, una start-up creada per ex-estudiants de la UPC. El seu invent permetrà als parcs nacionals controlar d’una manera molt més efectiva i econòmica aquesta pràctica il·legal gràcies a l’aplicació de la tecnologia per a detectar els animals des de l’aire i enviar a temps real la informació sobre la seva localització.

El drone, que porta per nom Ranger Drone, és un vehicle no tripulat (UAV)  que està programat per vigilar les zones de selva o de sabana a partir de la càrrega de coordenades al seu sistema, i vola sense cap tipus de comandament a distància. A més, també incorpora una càmera tèrmica que permet detectar des de l’aire els caçadors furtius. Actualment  l’equip està treballant per incorporar-hi un sistema de detecció de sons.

La informació obtinguda s’envia de manera instantània, mitjançant telemetria per UHF (Ultra High Frequency) o tecnologia GSM (de telefonia mòbil) a la base dels guardes del parc, que en tot moment poden conèixer on es troben els animals i quina zona s’està vigilant.
Segons assegura un dels estudiants de la UPC “això facilitarà molt la tasca de vigilància dels guardes perquè trobaran de manera més ràpida les manades d’elefants o rinoceronts, ja que a través del sistema rebran les coordenades exactes del lloc on es troben. D’aquesta manera, la protecció dels animals serà molt més efectiva”.

 

Retorn Tornar a la portada de l'e-news

 


 
Per a més informació contactar amb COVB:
Av. República Argentina, 21-25 08023 Barcelona.
Tel: 93 211 24 66 - Fax: 93 212 12 08 · E-mail: covb@covb.cat · www.covb.cat