Veterinaris d’arreu del món acudeixen a Barcelona per assistir al WVAC 2018


29 de Maig de 2018

El 34è Congrés Mundial de Veterinària - WVAC 2018, celebrat a Barcelona els dies 6, 7 i 8 de maig, va comptar amb l’assistència de veterinaris i la participació de ponents d’arreu del món. El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va celebrar la Festa de la Veterinària Catalana al Born CCM. El COVB va ser la seu d’una reunió de la Federació Europea de Veterinaris i dels Consells Autonòmics de Veterinaris.

Barcelona va acollir del 6 al 8 de maig el 34è Congrés Mundial de Veterinària - WVAC 2018, al Centre de Convencions Internacional (CCIB) amb el lema "Tenir cura dels animals és tenir cura del planeta". El WVAC 2018, organitzat per l'Associació Mundial Veterinària (WVA) amb la col·laboració de l'Organització Col·legial Veterinària d'Espanya (OCV), va aplegar a més de 600 veterinaris provinents de més de 80 països per compartir coneixements en tots els sectors de la veterinària.

Els principals temes tractats al congrés van ser: la salut pública veterinària, la recerca veterinària, la medicina clínica en totes les espècies domèstiques i la formació acadèmica. L’àrea acadèmica del WVAC 2018 es va centrar en mostrar i explicar alguns dels avenços tecnològics en medicina veterinària. L’àrea de la salut pública estava dedicada a  com s'han d’abordar les pandèmies o com actuar davant els desastres naturals quan hi ha animals pel mig. Finalment, la part clínica va tenir ponències dedicades tant als animals de producció, com de companyia i exòtics.

La inauguració del WVAC 2018 van participar: el comissari europeu de Salut i Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis; la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat de Espanya, Dolors Montserrat; el secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Carlos Cabanas; el president de la WVA, Johnson Chiang; el president del Consell General de Veterinaris d'Espanya, Juan José Badiola; i el president del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona i del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, Josep. A Gómez. L'acte va ser conduït pel president de la Federació de Veterinaris d'Europa, Rafael Laguens.

Una sola Salut i el Benestar Animal

Dins el marc del Congrés Mundial de Veterinària, el 7 de maig també es va celebrar la WVA Global One Health Summit. La cimera va reunir a Barcelona a l’Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), els responsables de la Associació Mundial de Veterinària (WVA), l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Organització Mundial de Salut Animal (OIE) per parlar de bioseguretat.

En el marc del WVAC 2018 també es va celebrar el Seminari Global de Benestar Animal amb el qual es va realitzar un debat entre experts sobre el concepte d'aconseguir “Un sol benestar” ("One Welfare"), amb la finalitat de millorar el benestar animal i humà, així com la conservació ambiental mundial.

Festa de la Veterinària Catalana, al Born CCM

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va celebrar la Festa de la Veterinària Catalana al Born CCM, el dissabte 5 de maig. L'acte va aplegar una nombrosa representació veterinària dels col·legis veterinaris de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, juntament amb la representació dels col·legis de l'Estat espanyol i la representació internacional del WVAC 2018.

Reunions europees i autonòmiques al COVB

En el marc del WVAC 2018, el COVB també va acollir la reunió de la Junta Permanent de la Federació Europea de Veterinaris (FVE), presidida per Rafael Laguens. A més, el COVB també va ser el punt de reunió de la Junta Interterritorial dels Consells Autonòmics de Veterinaris, que va estar dedicada, principalment al projecte VetFutures Europe.