Salut Pública detecta un cas de triquinosi al municipi de Mataró, al Maresme


30 de Desembre de 2017

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha detectat un cas de triquinosi en un terreny cinegètic del municipi de Mataró (el Maresme), en un porc senglar que ha estat abatut. El COVB recorda quin és el protocol d’actuació davant la detecció de triquina en mostres de carn i ofereix el llistat oficial de veterinaris per a la detecció de triquinosi.

La Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya adverteix que l’existència d’animals infestats suposa un risc de transmissió a persones, i per això, cal evitar el consum de carn no controlada sanitàriament. Els veterinaris clínics del COVB que detectin casos de triquina en mostres de carn de senglar de colles de caça han de seguir el següent protocol d’actuació:

·         Realitzar la declaració individualitzada i urgent de la malaltia al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), per correu electrònic, a ssttbarcelona.daam@gencat.cat o dpareja@gencat.cat.

·         Comunicar-ho al Servei de Protecció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya spsb@gencat.cat perquè es realitzin les actuacions pertinents.

Veterinaris amb aparell per detectar la triquina

Els veterinaris col·legiats que tinguin l’aparell digestor per detectar la triquina poden inscriure’s per oferir el servei. Al col·legi existeix un llistat oficial de professionals aptes per a la realització de les proves de triquina en senglars. Els col·legiats que vulguin comunicar la tinença dels digestors poden fer-ho trucant per telèfon (932112466) o enviant un correu electrònic (covb@covb.cat).