La seguretat alimentària i el consum, en la jornada dels 25 anys de l’AVHIC


26 de Octubre de 2018

Amb el títol “25 anys amb la seguretat alimentària i el consumidor”, l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya (AVHIC) ha reunit uns 200 professionals en una jornada realitzada a la Universitat de Barcelona amb la col·laboració del COVB.

L’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya (AVHIC), entitat que aplega tècnics especialitzats en els àmbits de la higiene i la tecnologia alimentària, salut pública i medi ambient, celebra els 25 anys amb una jornada dedicada a la seguretat alimentària i el consumidor, a l’Auditori de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, el divendres 26 d’octubre.

La jornada, realitzada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el COVB, ha tractat els temes de la seguretat alimentaria, amb José Miguel Mulet, llicenciat en Química i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de València; i les xarxes socials, amb Gemma Trigueros, llicenciada en Veterinària i coordinadora d’alimentació de l’OCU.

També hi ha hagut dues taules rodones: una dedicada a la seguretat alimentària i la percepció de salut, amb la participació de Julio Basulto, dietista-nutricionista; Laura Arranz, doctora en Alimentació i Nutrició; i José Miguel Mulet, llicenciat en Química i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular. I l’altra, dedicada als resultats de les inspeccions, amb la participació de Neus Vidal, periodista especialitzada en lleis de transparència i accés a la informació pública; Mercè Almirall, llicenciada en Veterinària i tècnica de Salut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Raquel Arrebola, llicenciada en Ciències Biològiques i directora de Qualitat dels establiments Viena.

La jornada també ha comtat amb les intervencions i la participació del president de l’AVHIC, Jordi Gisbert; el subdirector territorial del Camp de Tarragona i Terres l’Ebre del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Conrad Casas; i la presidenta del COVB, Marta Legido. La moderació de la jornada l’ha realitzat la periodista de TV3, especialista en cuina i alimentació, Tana Collados.