L’AVEE crea un Grup de treball en Fisioteràpia Veterinària per vigilar l'intrusisme professional


06 de Juny de 2019

La Associació de Veterinaris Especialistes en Èquids d’España (AVEE) ha creat un grup de treball en Fisioteràpia Veterinària per fer front a l'intrusisme professional i defensar la competència exclusiva veterinària en aquest àmbit.

El Grup de treball de Fisioteràpia Veterinària de l’AVEE neix amb la intenció de donar a conèixer aquesta especialitat a la societat, així com per donar suport a la recerca i la formació dels professionals veterinaris. Al mateix temps, aquest grup veterinari vol fer front a l'intrusisme professional i defensar la competència exclusiva veterinària en aquest àmbit.

La creació d'aquest grup de treball es produeix uns mesos després de les acusacions d'intrusisme a l’Associació Espanyola de Fisioteràpia aplicada en Animals (AEFA). L’AEFA va emetre un comunicat al desembre de l'any passat en què afirmava que els fisioterapeutes podien aplicar els principis de la seva disciplina als animals.

 

Vigilar i denunciar l’intrusisme professional

A principis d’any, l’Organització Col·legial Veterinària Espanyola (OCV) va respondre amb una nota que “únicament els llicenciats i graduats en Veterinària poden actuar en relació a la salut dels animals, incloses les activitats de rehabilitació i fisioteràpia”. En cas contrari, assegurava que podrien ser acusats d'intrusisme professional “en exercir actes propis d'una professió sense posseir el corresponent títol acadèmic oficial (article 403 del Codi Penal)”.

Poc després, l’AVEE i l’Aevefi, l'Associació Espanyola de Veterinaris Especialistes en Rehabilitació i Fisiatria, van presentar una carta a l’OCV demanant emprendre accions legals per posar fi a aquestes pràctiques i a la confusió que pot produir en la població.