L’àrea de Benestar Animal de la Comissió Europea explica com resoldre les mossegades de cues entre els porcs


12 de Febrer de 2018

La Comissió Europea ha publicat un document adreçat a ramaders i un vídeo d’una experiència a una explotació a Finlàndia que explica com evitar la caudofàgia o les mossegades de cues entre els porcs.

Amb el títol “Com evitar l'escuament: Per què els meus porcs es mosseguen les cues?” l’àrea de Benestar Animal de la Comissió Europea ofereix dos documents interessants per als veterinaris del sector ramader, els quals aporten solucions a la caudofàgia o les mossegades de cues entre els porcs.

La importància d’evitar la caudofàgia

La caudofàgia comporta, a més de un conjunt de problemes de salut per als animals, una reducció del pes de la canal i possibles decomisos totals o parcials de la carn. Això, al seu torn, es tradueix en pèrdues econòmiques per als ramaders. Per tant, prendre mesures davant aquests problemes pot millorar la salut dels porcs, reduir-ne l'ús d'antibiòtics i augmentar-ne la producció.

Els documents realitzats a partir d’experiències reals, expliquen que és important assenyalar que en aquest problema entren en joc diversos factors i que no existeix cap solució miraculosa. Com a resultat de l’experiència finlandesa, es conclou que cada ramader, en col·laboració estreta amb els professionals de la veterinària, ha d’adoptar les mesures que millor s'adaptin a la seva granja d’entre un catàleg de sis propostes assajades.

Per a més informació:

https://ec.europa.eu/food/animals/welfare/practice/farm/pigs/tail-docking_en