Els veterinaris aprenen a detectar la Pesta Porcina Africana en una formació organitzada pel COVB


01 de Novembre de 2018

La formació dels veterinaris s'ha realitzat amb el suport del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya, l'IRTA-CReSA, la Generalitat de Catalunya i l'Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya per prevenir la malaltia.

Amb el títol “Sabem reconèixer la pesta porcina africana i la pesta porcina clàssica?”, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), amb la col·laboració del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Veterinaris de Porcí de Catalunya, ha realitzat una jornada de formació a Vic, el 30 d’octubre. La jornada, que ha comptat amb la participació d’una setantena de veterinaris i professionals del sector porcí, s’ha realitzat a l’Edifici del Sucre, Vic (Osona).

El membre de la junta del COVB i director de l'Associació Catalana de Productors de Porcí (Porcat), Ricard Parés, ha explicat que no s'han donat casos, però, cal estar alerta davant la revifada que està vivint la pesta porcina africana en altres països de la Unió Europea. Per això, la jornada contenia formació especifica per a veterinaris amb l'objectiu de dotar als professionals de les eines necessàries per detectar possibles casos i evitar-ne l'expansió.

Pròxima cita, a Lleida el 6 de novembre

La formació pels veterinaris, que es repetirà a Lleida el proper dimarts 6 de novembre, no és l'única acció que s’està duent a terme amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya per prevenir la malaltia. Prèviament, també s'ha fet amb les entitats i organitzacions de ramaders i caçadors, amb l'objectiu d’estar alerta davant de qualsevol indici, així com saber com s’agafen mostres per analitzar-les.

També és previst que es faci una nova formació per a veterinaris que treballin en escorxadors amb l'objectiu de treballar en la informació, la formació i la prevenció.