El Zoo de Barcelona consolida la reintroducció i conservació de la gasela dorcas al Senegal


10 de Gener de 2019

L'activitat del Zoo de Barcelona, després de deu anys de cooperació amb el Senegal, han consolidat la reintroducció i conservació de la gasela dorcas, gairebé extingida al seu hàbitat natural. Un projecte que no hauria estat possible sense el treball i la dedicació dels veterinaris del Zoo de Barcelona.

Seguint les recomanacions de l’Estratègia Mundial dels Zoos i Aquaris per a la Conservació, que pretén fomentar la conservació en els llocs d’origen de les espècies, el Zoo de Barcelona, en col·laboració amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), participa en un important projecte de reintroducció de la gasela dorcas al Senegal, un dels països africans d’on és originària aquesta espècie.

La reintroducció i la conservació de la gasela dorcas és el resultat de més de deu anys de cooperació amb el Senegal i del treball dels veterinaris del Zoo de Barcelona. Aquest petit ungulat és característic de les grans extensions desèrtiques i subdesèrtiques del nord d’Àfrica, Aràbia i el Pròxim Orient. La subespècie que viu al Zoo de Barcelona i que ha estat reintroduïda al Senegal és la gasela dorcas saharaui, una de les races que es troben avui en més greu perill d’extinció.

Fins al moment, el Zoo de Barcelona ha participat en aquest projecte, a més del suport econòmic, amb l’aportació d’exemplars de la col·lecció, de línies genètiques escollides, així com en assessorament tècnic i veterinari.

Més informació sobre el projecte:

https://www.zoobarcelona.cat/index.php/ca/conservacio-de-la-gasela-dorcas

https://youtu.be/DjuOcyXEJcE