El veterinari i delegat del Banc dels Aliments, Ramon Mora, escollit Vallesà de l’Any


09 de Maig de 2019

Els lectors del diari EL 9 NOU han triat el veterinari jubilat Ramon Mora, delegat al Vallès Oriental del Banc dels Aliments, com el Vallesà de l’Any 2018. El premi va ser lliurat el divendres 3 de maig al Centre Cultural de Vilanova del Vallès (el Vallès Oriental).

Durant l’acte de reconeixement, es va posar de manifest que el testimoni de vida de Ramon Mora hauria de desvetllar consciències. Primer, perquè com a jubilat podria haver-se dedicat a descansar en lloc d’implicar-s’hi amb la comunitat. I també perquè, gràcies a la seva empenta i a la de l’equip del Banc dels Aliments, uns 1.800 voluntaris recorden que la pobresa és ben real.

L’elecció de Ramon Mora s’ha fet a través de les votacions dels lectors d’EL 9 NOU, que convoca anualment el premi, a partir dels 12 candidats que havia triat prèviament un jurat compost per representants de la societat vallesana i redactors del periòdic.

 

Ramon Mora, veterinari des de 1977

Nascut a Sant Celoni el 1953, i gairebé tota la vida resident a Granollers, Ramon Mora va treballar de veterinari des de 1977, després de llicenciar-se a la Universitat Complutense de Madrid.

Va treballar al grup de Vaquers del Vallès i també a l’empresa Biokit abans d’entrar al cos de veterinaris del Departament de Salut. El 1987 va ser nomenat coordinador veterinari del Vallès Oriental i el 2007 responsable de Salut Pública a la comarca, fins a la seva jubilació.

Des de llavors, es va fer responsable de la delegació del Vallès Oriental del Banc dels Aliments. La tasca al capdavant de l’entitat és especialment visible quan s’organitza el Gran Recapte, poques setmanes abans de Nadal, encara que la feina és constant durant tot l’any.

 

Per a més informació:

https://el9nou.cat/valles-oriental/opinio/lactivista-ramon-mora-vallesa-de-lany/

https://el9nou.cat/valles-oriental/actualitat/el-delegat-del-banc-dels-aliments-ramon-mora-escollit-vallesa-de-lany/