El COVB publica la “Guia per a l’adquisició responsable d’animals de companyia”


18 de Maig de 2016

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) publica la ‘Guia per a l’adquisició responsable d’animals de companyia’ amb un triple objectiu: que qui vulgui adquirir un animal estigui segur que podrà cobrir les seves necessitats vitals i de salut; que compti en tot moment amb l’assessorament dels veterinaris, i que es denunciï a les autoritats qualsevol situació de tracte incorrecte dels animals.

El COVB, que durant les properes setmanes repartirà la guia als centres veterinaris, vol posar fre així a la venda irregular d’animals de companyia, o exòtics, provinents d’altres països. Es tracta d’aconseguir que es deixin de comprar animals provinents d’aquesta pràctica il·legal perquè el “negoci” deixi de ser rentable; i també de conscienciar la població que denunciar-ho (al SEPRONA, als Mossos d’Esquadra, als Agents rurals, a la Generalitat o a l’ajuntament pertinent) és la millor manera d’eradicar-ho.  

Us convidem a llegir la guia i compartir-la amb els clients:

“Mascotinder”, per triar l’animal de companyia més adient

El COVB aconsella també informar molt bé de quin tipus d’animal convé més al client, perquè les persones interessades no s’acabin quedant un animal massa actiu o massa gros per la seva vivenda (o viceversa). Per posar-ho més fàcil s’ha creat la “Mascotinder”, una microsite que mitjançant un qüestionar senzill i àgil (amb preguntes com ara “De quina mida és casa teva?”, “Quantes vegades pots sortir a passejar?”, “Com definiries el teu caràcter?”) suggereix l’animal de companyia més adient. Des d’un cactus a un Gran Danès, passant per un periquito, un gat persa, una serp, una fura o Golden Retriever. 

El COVB convida tots els col·legiats a compartir a les xarxes socials i amb els clients l’adreça de la MASCOTINDER (www.mascotinder.com) així com la ‘Guia per a l’adquisició responsable d’animals de companyia’.