El COVB posa a disposició dels professionals el Protocol d’Actuació Veterinària davant l’Adquisició d’Animals de Companyia


16 de Octubre de 2019

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha elaborat el nou Protocol d’Actuació Veterinària davant l’Adquisició d’Animals de Companyia, una eina creada per ajudar els professionals a l’hora d’afrontar actuacions i prendre decisions quan reben un animal que ha estat recentment adquirit i que suposa, a més, un recurs per lluitar contra les vendes irregulars.

Es tracta d’un document interactiu, de navegació senzilla i àgil, que els permet consultar el conjunt de documents, recursos, enllaços i formularis que poden necessitar en aquest àmbit. S’hi pot trobar, per exemple, tota la informació referent a l’anamnesi, el microxip, l’exploració per determinar-ne l’edat i l’estat sanitari, preguntes al propietari, consultes habituals, informació jurídica relacionada i signatura de formularis i certificats.

El Protocol d’Actuació Veterinària davant l’Adquisició d’Animals de Companyia es pot consultar AQUÍ.

Aquesta nova eina de consulta reforça els recursos que el COVB posa a disposició dels veterinaris en aquest camp. Ara fa uns mesos ja se’n va crear una altra, que facilita la comunicació de possibles irregularitats detectades en l’adquisició o el maneig d’una mascota.

Per prevenir o evitar patiments i riscos per a la seva salut i benestar, quan un veterinari detecti actuacions sospitoses que afectin un animal, pot utilitzar aquest recurs i notificar-ho. Alguns exemples podrien ser la cria incontrolada o no disposar de les vacunes i de la documentació obligatòries.

Aquesta eina de comunicació és accessible AQUÍ.