El COVB ofereix un curs sobre nuclis zoològics, amb el suport de la Generalitat i la UAB i col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona


10 de Març de 2018

Amb el títol de “Curs sobre nuclis zoològics: Programa d’Higiene i Profilaxis (PHP) i criteris per avaluar el benestar dels animals allotjats”, el COVB ofereix una formació que té com a principal objectiu la definició del paper veterinari en la protecció dels animals dels nuclis zoològics.

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), conjuntament amb responsables de protecció dels animals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Facultat de Veterinària de la UAB i veterinaris clínics en exercici professional del Comitè assessor del Col·legi, ha elaborat una sèrie protocols sobre la gestió de nuclis zoològics. Com a resultat d’aquesta posada en comú, també s’ha programat el “Curs sobre nuclis zoològics: Programa d’Higiene i Profilaxis (PHP) i criteris per avaluar el benestar dels animals allotjats”, que s’impartirà al COVB els dies 10 i 17 de març de 2018.

Davant la proliferació de les botigues d’animals de companyia i els centres d’importació, sorgeix la necessitat de definir els protocols i les línies d’actuació dels professionals veterinaris responsables de la salut i el benestar animal per possibilitar l’aplicació de la normativa de protecció dels animals. Aquest curs, que comptarà amb el testimoni de tècnics de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona encarregats de la inspecció dels nuclis zoològics, està destinat a veterinaris, tècnics municipals de protecció dels animals i estudiants d’últim curs de Veterinària.

Responsables sanitaris d’un nucli zoològic

El curs, organitzat pel COVB amb el suport de la Generalitat de Catalunya, de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona preveu que els veterinaris que superin la prova d’avaluació tinguin els coneixements necessaris com a responsables sanitaris d’un nucli zoològic.

El preu d’inscripció per als col·legiats del COVB és de 120 euros (no col·legiats, 150 euros). Hi ha un màxim del 20% de les places reservades per als estudiants de Veterinària, a les quals s’hi pot accedir per 45 euros (amb un 70% de Beca del COVB).

Per a més informació i inscripcions cal contactar amb el Departament de Formació del COVB (Marta Palau, telèfon 932112466, ext. 3, adreça electrònica: depformacio@covb.cat).

document adjunt
Programa