El COVB aclareix que el nou Conveni Col·lectiu de Centres i Serveis Veterinaris trigarà encara setmanes a ésser d’obligat compliment


27 de Gener de 2020

A partir de les consultes rebudes en els darrers dies, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) aclareix que el I Conveni Col·lectiu de Centres i Serveis Veterinaris té data d’1 de gener de 2020, però només serà d’obligat compliment, amb efectes retroactius, a partir del moment en què es publiqui al Boletín Oficial del Estado (BOE), un fet que es podria endarrerir encara algunes setmanes o mesos. El seu contingut, acordat per patronal i sindicats, encara podria patir alguna modificació abans d’aquesta publicació i, per tant, a dia d’avui, la seva adopció encara no és obligada.

El Col·legi ha adquirit el compromís d’informar sobre l’aplicació d’aquest conveni, però ho farà quan es publiqui al BOE i se n’hagi pogut analitzar a fons el text definitiu. En aquell moment, es preveu dur a terme una sessió informativa oberta sobre aquesta qüestió però, fins aleshores, qualsevol col·legiat o col·legiada que tingui algun dubte sobre l’acord pot adreçar la seva consulta al COVB per les vies habituals.

L’acord es va signar a Madrid el passat 16 de gener i contempla els diferents serveis de la professió, incloent aquells que es presten en centres sanitaris veterinaris, en altres tipus de centres o de manera ambulatòria, tant els dedicats a animals de companyia com als de treball i els de producció. També recull altres activitats, com poden ser els laboratoris, i cobreix tant l’activitat pública com la de les fundacions, institucions públiques, universitats, associacions protectores d’animals i entitats sense ànim de lucre.

El contingut íntegre del conveni signat es pot consultar AQUÍ (Animal’s Health).