El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona lliura els Premis Vets de reconeixement a la qualitat veterinària


19 de Juny de 2019

El Centre Veterinari Tona Consultors, l’hospital Ars Veterinària i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) han estat les tres candidatures premiades en aquesta primera edició dels Premis Vets del COVB. El lliurament dels Premis Vets ha tingut lloc a l’Auditori Axa de Barcelona, avui divendres 14 de juny, a les 19 hores, en una festa que ha reunit la professió veterinària i els principals actors del sector.

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha lliurat els Premis Vets 2019 destinats a destacar i guardonar persones, institucions i empreses que promouen la qualitat en el sector veterinari en els diferents àmbits de Producció ramadera, Clínica veterinària i Seguretat alimentària, a proposta del col·lectiu veterinari de la demarcació de Barcelona.

El lliurament d’aquesta primera edició dels Premis Vets del COVB ha tingut lloc a l’Auditori Axa de Barcelona, avui divendres 14 de juny de 2019, a les 19 hores, en una festa que ha reunit la professió veterinària i els principals actors del sector. A la demarcació de Barcelona hi ha un total de 2.711 professionals veterinaris, el que configura una de les àrees més importants per al sector veterinari de l’Estat espanyol i el sud d’Europa.

Els col·legiats i les col·legiades del COVB han homenatjat les persones i les empreses guardonades en l’acte festiu que ha presentat el vicepresident del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, Ricard Parés. La conducció de l’acte ha anat a càrrec de la humorista Elisenda Carod i ha comptat amb la música en directe del grup The Dan Posen Trio.

Els Premis Vets 2019, que compten amb el patrocini de Grup GEPORK i la col·laboració de MSD Animal Health i Laboratoris SYVA, han estat els següents:

Premi Vets a la Producció Ramadera, per al Centre Veterinari Tona Consultors, empresa d’assessoria especialitzada en serveis professionals en el sector del boví lleter. Des de 1980 col·labora amb ramaders, veterinaris, agrònoms, industries d’alimentació animal, universitats, associacions de productors, administracions, industria lletera i auxiliar, companyies farmacèutiques i projectistes. Treballa des de Tona, comarca d’Osona, o sobre el terreny, principalment a Espanya, tot i que també desenvolupen l’activitat a països com ara: Portugal, França, Itàlia, Turquia, Romania, Brasil, Mèxic, Bèlgica i Xina.

El lliurament d’aquest premi ha anat a càrrec de Joaquim Xifra, subdirector general de Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la Generalitat de Catalunya.

Premi Vets a la Clínica Veterinària, per a Ars Veterinària, hospital veterinari de referència amb servei 24 hores, especialitzat en malalties que afecten a gossos i gats des de 1978. Aquest hospital està format per un gran equip de veterinaris altament qualificats que treballen conjuntament per a obtenir les millors opcions tant en el tractament com en el diagnòstic dels animals que atenen.

El lliurament d’aquest premi ha anat càrrec de Marta Legido, membre de la Junta de Govern del COVB.

Premi a la Seguretat Alimentària, per a l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), organisme especialitzat de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, dins del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que té com a finalitat aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya

Entre les funcions de l’agència, destaca: l’avaluació i comunicació de riscos per a la salut relacionats amb els aliments; el suport a la coordinació de les actuacions de les administracions públiques catalanes competents en matèria de seguretat alimentària; l’impuls de la col·laboració entre les administracions públiques, les universitats i centres de recerca, els sectors industrials i les organitzacions de consumidors i usuaris; la planificació estratègica i el seguiment de la situació de la seguretat alimentària a Catalunya.

El lliurament d’aquest premi ha anat a càrrec de Joan Guix, secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.