El Cercle de Salut organitza un acte per abordar el futur de l’Agència Europea del Medicament


06 de Juny de 2017

El Cercle de Salut ha organitzat una sessió per valorar l’impacte que pot tenir en els professionals, les institucions sanitàries i la industria farmacèutica la instal·lació de l’Agència Europea del Medicament (EMA) a Barcelona.

Amb el títol “Missió i oportunitats de l’Agència Europea del Medicament (EMA)”, el Cercle de Salut, una iniciativa recent, promoguda per un ampli col·lectiu de persones de professions diferents que  desenvolupen l’activitat en el sector de la salut, ha preparat un debat professional sobre el futur de l’agència. L’acte que tindrà lloc al Col·legi de Metges de Barcelona (passeig de la Bonanova, 47) el proper 19 de juny, a les 18.30 hores, està obert al públic interessat, amb inscripció prèvia des del web http://cercledesalut.cat/.

Segons els promotors d’aquest debat, en el moment actual sembla factible que Barcelona pugui acollir l’EMA i, per això, és el moment de fer una reflexió en profunditat sobre les funcions de l’Agència i les oportunitats de futur que comportaria la seva instal·lació a Barcelona. Més enllà dels estímuls econòmics generals, el Cercle de Salut planteja una reflexió sobre l’impacte que pot tenir l’Agència en els professionals, les institucions sanitàries i la indústria farmacèutica de Catalunya.

Amb l’opinió dels professionals de salut, farmàcia i veterinària

La benvinguda de l’acte anirà a càrrec del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. Tot seguit, el vicepresident del Cercle de Salut, Lluís Bohigas, realitzarà una breu introducció a la sessió, i el responsable de l’Àrea del Medicament del Departament de Salut, Josep Torrent, parlarà de la missió de l’EMA.

Després, s’abordarà el valor de l’Agencia per a la pràctica clínica, farmacèutica i veterinària. Àmbits professionals que aniran a càrrec de Xavier Carne, del Col·legi de Metges de Barcelona; Carles Codina, del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; i Arturo Anadon, del Col·legi de Veterinaris de Barcelona. A més, s’abordarà la perspectiva de la Indústria Farmacèutica, que anirà a càrrec del vicepresident de Farmaindústria, Jordi Ramentol. La cloenda de l’acte anirà a càrrec del president del Cercle de Salut, Miquel Bruguera.

document adjunt
Programa