Donació de 100 microxips per a les tortugues rescatades pel CRAM


27 de Abril de 2019

El COVB ha fet una donació de microxips a la Fundació CRAM, dedicada a la protecció dels animals marins. La identificació permetrà conèixer l’historial veterinari de les tortugues en cas que tornin a ingressar a un centre de recuperació de fauna salvatge.

Quan els professionals de la Fundació CRAM, dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten, rescaten una tortuga, la sotmeten a una revisió veterinària exhaustiva al seu centre de recuperació. Aquesta acció permet detectar malalties i lesions, tractar-les i preparar el rèptil per alliberar-lo en el seu hàbitat natural, sempre que sigui possible i segur per a ell.

Per contribuir al benestar animal, una de les raons de ser de la professió veterinària, el COVB ha fet una donació de 100 microxips al CRAM. El procediment d’instal·lació del microxip és inofensiu i permetrà identificar les tortugues marines i obrir-los un expedient veterinari.

 

La importància d’identificar els animals

En el cas de la fauna salvatge, el benefici més evident de la identificació amb microxip és conèixer l’historial mèdic de l’animal (vacunes, operacions, lesions, etc.). Aquesta informació serà de gran utilitat en el cas que, pel motiu que sigui, la tortuga torni a ser atesa en un centre de recuperació.