Curs de formació d'AVEPA al COVB sobre etologia i la síndrome de disfunció cognitiva en gossos i gats


28 de Gener de 2019

Amb el títol "Síndrome de disfunció cognitiva: els meus pacients envelleixen, què puc fer-hi?", l'Associació de Veterinaris Espanyols Especialistes en Petits Animals (AVEPA) presenta un nou curs de formació continuada en l'àmbit de l'etologia, el qual tindrà lloc a la seu del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) el proper 23 de febrer, de 16 a 21 hores.

La síndrome de disfunció cognitiva (SDC) és una malaltia degenerativa relativament freqüent en el gos geriàtric, que es manifesta amb altres alteracions del comportament. No existeix un tractament definitiu per a la SDC però sí que s'han desenvolupat moltes opcions terapèutiques que permeten millorar la qualitat de vida dels animals afectats, com ara una combinació adequada dels fàrmacs, les dietes, els nutracèutics, l'enriquiment ambiental i les pautes de comportament.

La formació continuada que proposa la vocalia de Catalunya d’AVEPA abordarà la malaltia, des del repte del diagnòstic, i explicarà com establir un pla terapèutic adequat per ajudar a millorar la qualitat de vida dels gossos, així com la relació amb els propietaris. A més, també s'abordarà l'envelliment en els gats, per saber afrontar el diagnòstic de la malaltia en l'espècie felina i descobrir les eines existents per tractar-la.

La sessió anirà a càrrec de Tomàs Camps, llicenciat en Veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Etologia Clínica i en Investigació Animal. Actualment és el director d’Etovets, a Mallorca, i és coautor de diferents llibres sobre etologia clínica i ponent habitual en congressos tant nacionals com internacionals.

Per poder assistir al curs, els socis d'AVEPA han de realitzar la inscripció a través del web d'AVEPA www.avepa.org (àrea de socis). Els col·legiats veterinaris poden inscriure’s sense cost, gràcies al conveni existent entre el COVB i AVEPA, enviant el formulari d'inscripció per correu electrònic a secre@avepa.org.

Fitxa del curs de formació continuada sobre etologia d'AVEPA

Formulari d'inscripció per a col·legiats i col·legiades del COVB