COMUNICAT · El COVB posa en valor el paper dels veterinaris en la vigilància de la seguretat alimentària


23 de Agost de 2019

En relació al brot de listeriosi que s’ha produït els darrers dies a Andalusia, afectant també altres comunitats autònomes, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) vol posar en valor la fonamental tasca que duen a terme els professionals de la veterinària a l’hora de vetllar per la seguretat alimentària i la salut pública de la ciutadania.

Igualment, el COVB destaca la gran feina que fan els veterinaris catalans que vetllen per la salut i el benestar dels animals a les granges, quelcom imprescindible per a la seguretat dels processos productius posteriors.

Des del COVB també es vol destacar, a més, la rellevància de la col·laboració que actualment es manté des del sector veterinari amb els departaments de Salut i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per a l’elaboració i implementació de protocols de control en matèria de seguretat alimentària. Una col·laboració igualment fonamental per a aquesta salvaguarda de la salut pública.

En aquest sentit, des del Col·legi es reafirma el compromís dels professionals de la veterinària de continuar treballant, de la mà dels altres agents implicats en la producció alimentària, en la vigilància estricta de tots els seus processos.