Com afectarà el Brexit al trànsit de mascotes?


27 de Abril de 2019

Quan el Regne Unit deixi de formar part de la Unió Europea, passarà a ser considerat un ‘tercer país’, també a efectes veterinaris. Per tant, entre d’altres, canviaran les condicions per al viatge d'animals de companyia entre tots dos territoris.

El 31 d'octubre de 2019, el Regne Unit abandonarà la Unió Europea (UE). De moment, es desconeix en quines condicions es produirà aquesta sortida i l’impacte que tindrà en les relacions amb el país anglosaxó. En aquest context, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat una nota informativa sobre com el Brexit afectarà el trànsit de mascotes entre el Regne Unit i Espanya.

 

Tercer país’

A partir de l'1 d'octubre, el Regne Unit passarà a ser considerat un “tercer país”, també a efectes veterinaris. En conseqüència, s'aplicaran les mateixes normes que regulen la relació amb els estats que no són membres de la UE.

La informació difosa pel Ministeri especifica quins són els punts d'entrada i sortida de mascotes al Regne Unit i a Espanya, els documents que s'exigiran i els requisits específics segons l'espècie de l'animal. També, les condicions en què ha de realitzar-se la volta al país d'origen.

Consulta la informació de la “Nota sobre els requisits per viatjar amb animals de companyia entre la UE i el Regne Unit en l’escenari d’una sortida sense acord del Regne Unit i la UE.