Acord exclusiu del COVB i Lant Advocats per als veterinaris col·legiats de Barcelona


29 de Maig de 2018

Abans del 25 de maig professionals i empreses han d'adequar-se al nou Reglament General de Protecció de Dades. Per facilitar-ho, el COVB ha establert un acord amb Lant Advocats, que han desenvolupat una nova aplicació específica per atendre les necessitats i els riscos dels veterinaris que permet realitzar el canvi al nou Reglament de manera senzilla i econòmica. L’oferta inclou una assegurança de protecció de dades.

El 25 de maig comença a aplicar-se el nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). Aquest reglament, que va entrar en vigor el 2016 a la Unió Europea, amb dos anys de termini per a la seva plena aplicació, és de màxima importància per a totes les empreses, entitats i organitzacions. Totes les empreses que mantenen dades personals de ciutadans europeus estan afectades per la nova normativa, sense importar-ne la mida o àmbit d’actuació.

Amb l'aplicació del GDPR, cal revisar el tractament de la informació personal tant de clients com de treballadors, amb l'objectiu de protegir i garantir els drets dels usuaris i augmentar la transparència. El reglament exigeix ​​que es realitzin canvis tecnològics, legals i de gestió. D'una banda, cal modificar la manera en la qual s'obté el consentiment i com es tracta la informació recopilada. De l'altra, el GDPR requereix que les empreses incrementin la protecció dels seus sistemes, gestionin millor la informació emmagatzemada i apliquin mesures preventives per frenar possibles atacs.

De no fer l’adaptació al nou Reglament, la legislació preveu multes de fins a 20 milions d'euros o l'equivalent al 4% del volum de negoci de l'exercici financer de l'any anterior per a les empreses.

Més informació:

· Informació sobre el nou Reglament per als col·legiats

· Oferta de Lant Advocats per a l’adequació al Reglament