El COVB sol·licita a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que activi l’expedient administratiu davant la gravetat de les pràctiques detectades a l’hospital veterinari Vetsolidari


26 de Novembre de 2019

Diferents avisos de propietaris d’animals i professionals de la veterinària van motivar una denúncia del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona davant del SEPRONA

Barcelona, 25 de novembre de 2019. El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) sol·licita a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que s’activi de manera urgent l’expedient administratiu referent a l’hospital veterinari Vetsolidari d’aquesta localitat, davant d’algunes pràctiques que el Col·legi considera molt greus i que afectarien a la salut i benestar dels animals.

El COVB va interposar recentment una denúncia penal davant del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) del Ministeri de l’Interior, contra aquest centre i diverses persones integrants del mateix, a partir de diverses denúncies i avisos adreçats al Col·legi per part de propietaris d’animals i també de professionals de la veterinària. Aquests alertaven de les males condicions de les instal·lacions, de possibles actes de maltractament animal i de presumptes pràctiques negligents i d’intrusisme professional.

El Comitè de Deontologia del COVB va avaluar les denúncies rebudes, va traslladar les conclusions a la Junta de Govern i, finalment, es va procedir a interposar l’esmentada denúncia penal davant del SEPRONA, que va desembocar en una posterior inspecció del centre per part de les autoritats.