130 professionals assisteixen a la Sessió sobre tinença, ús, cessió i prescripció de medicaments als centres veterinaris per animals de companyia


01 de Octubre de 2019

La seu del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha estat l’escenari aquest dijous, 26 de setembre, de la Sessió sobre tinença, ús, cessió i prescripció de medicaments als centres veterinaris per a animals de companyia. La sessió va anar a càrrec de la responsable del departament jurídic del Col·legi, Elena Oller, i hi han assistit al voltant de 130 persones.

Aquest era el segon any consecutiu en què es convocava aquesta sessió i, novament, el tema tractat va generar un profund debat i nombroses preguntes entre els presents, donada l’amplitud dels continguts i la normativa exposada. El Col·legi, conscient de la situació i de la voluntat del sector de complir amb tots els requisits legals, va manifestar el seu compromís d’iniciar un cicle de formacions i tallers eminentment pràctics amb grups de treball reduïts.

Aquest 2019 s’ha aprovat un Reglament Europeu que regula els medicaments veterinaris (Reglament UE 2019/5 i 2019/6) i que serà d’aplicació en alguns extrems a partir del 2020. Aquest Reglament té, entre altres finalitats, lluitar per l’ús prudent d’antimicrobians en el sector veterinari, evitant-ne un ús profilàctic i metafilàctic rutinari, i restringir les prescripcions extralabel i de medicament d’importància crucial per a les persones. D’altra banda, durant el 2019, el DARPA ha dut a terme també inspeccions de farmacioles veterinàries en clínica de cavalls, i està previst que, durant els propers anys, ho faci també en els centres dedicats als animals de companyia.

Davant d’aquestes novetats i de les diverses consultes plantejades, el COVB ha recopilat tota la informació sobre els medicaments en una guia que pretén informar de manera clara i entenedora dels procediments legals per a l’obtenció, l’administració, la cessió i la prescripció de medicaments, així com dels tràmits legals que s’han de complir i dels diferents tipus de receptes (cadena de prescripció).

GUIA PRÀCTICA SOBRE LA TINENÇA, PRESCRIPCIÓ I CESSIÓ DE MEDICAMENTS PER ANIMALS DE COMPANYIA