Sessió sobre tinença, ús, cessió i prescripció de medicaments als centres veterinaris per a animals de companyia


06 de Setembre de 2019

El 2019 s’ha aprovat un Reglament Europeu que regula els medicaments veterinaris (Reglament UE 2019/5 i 2019/6) i que serà d’aplicació en alguns extrems a partir del 2020. Aquest Reglament té, entre altres finalitats, lluitar per l’ús prudent d’antimicrobians en el sector veterinari, evitant-ne un ús profilàctic i metafilàctic rutinari, i restringir les prescripcions extralabel i de medicament d’importància crucial per a les persones.

Per altra banda, durant el 2019, el DARPA ha dut a terme inspeccions de farmacioles veterinàries en clínica de cavalls, i està previst que, durant els propers anys, ho faci també en els centres dedicats als animals de companyia.

Davant d’aquestes novetats i de les diverses consultes plantejades, el COVB ha recopilat tota la informació sobre els medicaments en una guia que pretén informar de manera clara i entenedora dels procediments legals per a l’obtenció, l’administració, la cessió i la prescripció de medicaments, així com dels tràmits legals que s’han de complir i dels diferents tipus de receptes (cadena de prescripció).

La sessió de presentació tindrà una durada d’una hora, amb un temps posterior destinat a intervencions i resolució de dubtes.

 

Nota: per a aquelles persones més interessades en la matèria, s’ha programat també una sessió d’aprofundiment, en format de taller, el dia 23 d’octubre (més endavant s’enviarà la convocatòria).

 

Sessió sobre tinença, ús, cessió i prescripció de medicaments als centres veterinaris per a animals de companyia.

Ponent: Elena Oller (advocada del COVB).

Dia: 26 de setembre de 2019.

Hora: 14:30 h.

Lloc: Sala d’Actes del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (av. de la República Argentina, 21-25, 08023 Barcelona).

Durada: 90 minuts.

Preu: gratuït.

Inscripcions: cal confirmar l’assistència a depformacio@covb.cat o formacio@covb.cat, o al tel. 932 112 466.