El CReSA organitza, el 19 de setembre, una jornada tècnica sobre bioseguretat en granges avícoles


06 de Setembre de 2019

El Centre de Recerca de Sanitat Animal (CReSA) organitza el proper dijous, 19 de setembre, la jornada tècnica La bioseguretat a les granges avícoles: eina fonamental pel control de patògens entèrics. Se celebrarà, entre les 10 i les 13h, a la Sala de Graus de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra.

L’enteritis deguda a Campylobacter s’ha convertit en la zoonosi més important a la Unió Europea, superant els darrers anys a la salmonel·losi. Es calcula que hi ha entre 2 i 20 milions de casos anuals a la UE i la carn de pollastre és la principal font d’infecció per Campylobacter en l’home.

L’objectiu d’aquest seminari, adreçat a veterinaris de camp, tècnics i ramaders, és donar una visió global de la situació actual d’aquests patògens i explicar en detall com implementar i millorar la bioseguretat a granja, de manera que aquesta sigui realment efectiva per reduir la prevalença d’aquests agents en avicultura de carn.

La jornada comptarà amb la les ponències La bioseguretat a les granges de pollastres d’engreix permet reduir la prevalença de Campylobacter? I la d’altres patògens?, a càrrec de la Dra. Marta Cerdà, investigadora IRTA-CReSA, i Problemes locomotors en aus de producció: Enteroccocus cecorum com a patogen emergent, amb la Dra. Natàlia Majó, professora titular a la UAB i investigadora adscrita a l’IRTA-CReSA. També hi haurà un temps dedicat a la discussió de casos pràctics.

La inscripció és gratuïta i els interessats a assistir-hi es poden inscriure a través d’aquest FORMULARI de l’IRTA, al WEB de RuralCat o al telèfon 93 467 40 40 (ext. 1710).

Es pot descarregar el programa complet de la jornada AQUÍ.