Notícies

El COVB alerta de les greus conseqüències que provoquen en els animals els assalts dels activistes a les granges

10 de Setembre de 2019

Com a conseqüència de les entrades en explotacions ramaderes per part d’activistes, cada cop més freqüents a Catalunya, i especialment del recent assalt una granja de conills d’Osona, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) vol alertar de les greus seqüeles que tenen aquestes accions per la salut dels animals.

Llegir més >

Sessió sobre tinença, ús, cessió i prescripció de medicaments als centres veterinaris per a animals de companyia

06 de Setembre de 2019

El 2019 s’ha aprovat un Reglament Europeu que regula els medicaments veterinaris (Reglament UE 2019/5 i 2019/6) i que serà d’aplicació en alguns extrems a partir del 2020. Aquest Reglament té, entre altres finalitats, lluitar per l’ús prudent d’antimicrobians en el sector veterinari, evitant-ne un ús profilàctic i metafilàctic rutinari, i restringir les prescripcions extralabel i de medicament d’importància crucial per a les persones.

Llegir més >

La comunicació de tinença de farmaciola veterinària al DARPA s’haurà d’efectuar des d’ara per via telemàtica

04 de Setembre de 2019

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) de la Generalitat de Catalunya informa que la comunicació de tinença de farmaciola veterinària s’haurà de fer, a partir d’ara, per via telemàtica al web Comunicació de tinença de farmaciola veterinària

Llegir més >

El CReSA organitza, el 19 de setembre, una jornada tècnica sobre bioseguretat en granges avícoles

06 de Setembre de 2019

El Centre de Recerca de Sanitat Animal (CReSA) organitza el proper dijous, 19 de setembre, la jornada tècnica La bioseguretat a les granges avícoles: eina fonamental pel control de patògens entèrics. Se celebrarà, entre les 10 i les 13h, a la Sala de Graus de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra.

Llegir més >

Nota informativa del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya sobre l’ús de medicaments en animals de producció

04 de Setembre de 2019

Davant la proximitat d’alguns canvis normatius de gran rellevància, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya informa, de manera consensuada amb el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, dels aspectes que han de tenir en compte els veterinaris en l’ús d’antibiòtics en la seva pràctica clínica.

Llegir més >