Notícies sobre el COVID-19

En aquest apartat trobareu les darreres notícies i comunicats sobre el COVID-19

 

Protocol de recomanacions d'actuació davant el risc de COVID-19 a indústries càrnies/escorxadors

19 de Juny 2020

Les empreses del sector càrnic inclosos els escorxadors, han estat establiments designats com a essencials per al proveïment alimentari i no han aturat les seves cadenes de producció i distribució des de l’inici de la pandèmia.

Llegir més >

 

 

 

RDL 21/2020, de 9 de juny (BOE 10/06/2020) de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària per la COVID-19

11 de Juny 2020

El dia 11 de juny entra en vigor el Reial Decret Llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Retorn del material cedit per la crisi de la COVID-19

11 de Juny 2020

Durant la crisi sanitària de la COVID-19, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han coordinat la cessió de respiradors procedents de centres veterinaris per a ús en centres d'atenció mèdica humana. 

Llegir més >

 

 

 

La Organización Colegial Veterinaria elabora un Protocol de Detecció del SARS-CoV-2 en Animals Domèstics

08 de Juny 2020

Fins avui, no hi ha evidències científiques que suggereixin que els animals de companyia puguin estar implicats en la transmissió de la SARS-CoV-2 als éssers humans en condicions naturals, considerant-se que el risc és baix.

Llegir més >

 

 

 

Nova documentació relacionada amb l’estudi per detectar casos d’infecció amb SARS-CoV-2

08 de Juny 2020

El Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC) i els quatre col·legis oficials, juntament amb IRTA-CReSA, impulsen un estudi per detectar casos d’infecció amb SARS-CoV-2 en gossos i gats a Catalunya.

Llegir més >

 

 

 

COVID-19. Informació d’interès sobre els gats

28 de maig 2020

El COVB celebra que l’OMS hagi incorporat dos investigadors veterinaris catalans al grup de recerca contra el coronavirus

26 de Maig 2020

Joaquim Segalés i Júlia Vergara-Alert, investigadors de l’IRTA-CReSA, s’han sumat al grup de treball sobre models animals de la COVID-19, fet que posa de manifest la important tasca que s’està fent en aquest àmbit a casa nostra

Llegir més >

 

 

 

Modificació en la documentació relacionada amb l’estudi per detectar casos d’infecció amb SARS-CoV-2 en gossos i gats

22 de Maig 2020

El Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC) i els quatre col·legis oficials, juntament amb IRTA-CReSA, impulsen un estudi per detectar casos d’infecció amb SARS-CoV-2 en gossos i gats a Catalunya.

Llegir més >

 

 

 

Recomanacions tècniques i de gestió de colònies felines durant el període de desescalada en la crisi sanitària de la COVID-19

22 de Maig 2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha elaborat un document que recull un seguit de recomanacions tècniques i de gestió de colònies felines durant el període de desescalada en la crisi sanitària de la COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Els veterinaris epidemiòlegs, com el col·legiat del COVB Quim Segalés, fonamentals en la lluita contra el coronavirus

22 de Maig 2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha emès un comunicat posant en valor la tasca primordial que duen a terme, en l’actual context derivat de la COVID-19, els veterinaris epidemiòlegs.

Llegir més >

 

 

 

Torna a la normalitat. Torna al veterinari

18 de Maig 2020

Torna a la normalitat. Torna al veterinari

Llegir més > 

 

 

Cessió pantalles facials de bioprotecció MSD

12 de Maig 2020

L’empresa MSD ha cedit pantalles facials de bioprotecció al Consejo General de Colegios Veterinarios de España. D'aquestes, el COVB disposa de 400 unitats. 

Llegir més >

 

 

 

Valoracions del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya arran del positiu d’un gat per SARS-CoV-2

11 de Maig 2020

Després del recent positiu confirmat per SARS-CoV-2 en un gat per part dels investigadors d’IRTA-CReSA, el primer a tot l’Estat, des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) es vol fer una crida a la calma i diferents aclariments.

Llegir més >

 

 

 

Es detecta el primer gat infectat amb el nou coronavirus a l’Estat espanyol

08 de Maig 2020

Nota de premsa IRTA-CRESA sobre detecció del primer gat infectat amb el nou coronavirus.Llegir més >

Flyer confinament i desconfinament mascotes

08 de Maig 2020

Flyer confinament i desconfinament mascotesLlegir més >

Baixa temporal de directors/es facultatius/ves temporals per ERTOs

06 de Maig 2020

Com a continuació al comunicat del dia 25 de Març de 2020 sobre “Tancament de centres veterinaris o modificació substancial dels serveis veterinaris per la crisis sanitària motivada pel COVID-19”, s’ha confirmat que el sector clínic d’animals de companyia ha patit nombrosos ERTOs, parcials o a jornada complerta.

Llegir més >

 

 

 

Protocol d’actuació en centres d’acollida (protectores) d’animals de companyia en l’alerta per COVID-19

04 de Maig 2020

En moltes ocasions es desconeix l’origen dels animals que arriben a les instal·lacions dels centres d’escollida. Relacionem les recomanacions que s’haurien d’observar durant la pandèmia de Covid-19:

Llegir més >

 

 

 

Comunicat de Sellarés Assessors en relació al REIAL DECRET LLEI 15/2020, de 21 d’abril, de mesures urgents complementàries per donar suport a l’economia i la ocupació.

29 de Abril 2020

COVID-19. Noves mesures laborals aprovades pel Reial decret llei 15/2020

 
Llegir més >

 

 

 

Nota informativa de Sellarès Assessors en relació als arrendaments

28 de Abril 2020

COVID 19 – ARRENDAMENTS: MESURES PER AL PAGAMENT DE LLOGUERS DE LOCALS DE NEGOCI (PIMES I AUTONOMS)

El Reial decret llei 15/2020, de 21 d'abril, de mesures urgents complementàries per a donar suport a l'economia i l'ocupació, incorpora una sèrie de mesures que afecten el pagament de la renda dels arrendaments per a ús diferent d'habitatge, com són els arrendaments de local de negoci, de les quals es poden beneficiar pimes i autònoms.

Llegir més >

 

 

 

Trasllat de comunicat del CGCVE sobre la obertura de perruqueries canines

24 de Abril 2020

En relación con las consultas dirigidas a algunos Colegios, respecto a la apertura de las peluquerías caninas durante el periodo de estado de alarma. 

Llegir més >

 

 

 

Inici del servei de venda de material exclusiu veterinari

24 de Abril 2020

El COVB inicia en els propers dies el procés de venda de material d’us exclusiu veterinari, sense atendre al públic presencialment, atès que no es troba entre els establiments autoritzats per fer-ho, pel Reial Decret 463/2020, de de 14 de març pel que es declara l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Nou escrit de la Dra. Maria Àngels Calvo per al Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya: ‘Prevenció: un concepte genuïnament veterinari'

22 de Abril 2020

La Dra. Maria Àngels Calvo, secretària general de l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, ha elaborat per al Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) un nou escrit al voltant de la pandèmia per COVID-19, en aquest cas titulat ‘Prevenció: un concepte genuïnament veterinari’.

Llegir més >

 

 

 

Recomanacions per a una correcta utilització de les mascaretes

22 de Abril 2020

Fer un ús poc adequat d’aquests elements els fa inútils, de manera que cal tenir presents algunes recomanacions. Així doncs, cal respectar la durabilitat i la possibilitat de reutilització recomanades pel fabricant, cal rentar les que siguin de tela amb aigua a 60 graus després de cada ús, s’han d’evitar les màscares autofiltrants amb vàlvula d’exhalació i també les de determinades professions que permeten la sortida de l’aire sense cap filtratge.

Llegir més >

 

 

 

Els gossos i els gats transmeten el coronavirus? Nou vídeo del veterinari i investigador Joaquim Segalés

22 de Abril 2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) reitera el seu missatge de calma ja que, a dia d’avui, no hi ha cap estudi que faci pensar que els gossos siguin l'hoste intermediari o que transmetin el nou coronavirus. Més aviat, fins ara el que s'observa és que els gossos tenen poca capacitat de rèplica vírica del SARS-CoV-2.

Llegir més >

 

 

 

Nova infografia explicativa al voltant de la tasca veterinària en el context de la COVID-19

17 de Abril 2020

La Organización Veterinaria Colegial (OCV) ha creat un Grup Assessor de la COVID-19 sota la perspectiva One Health, format per experts en salut humana, sanitat animal i gestió de l'entorn, per analitzar com pot afectar el virus als animals i a la seva relació amb l'ésser humà.

Llegir més >

 

 

 

'Mesures de prevenció davant del SARS-CoV-2: persistència en superfícies inanimades', escrit de la Dra. Maria Àngels Calvo

16 de Abril 2020

La Dra. Maria Àngels Calvo ha elaborat, a petició de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, l'escrit 'Mesures de prevenció davant de la SARS-CoV-2: persistència en superfícies inanimades'.

Llegir més >

 

 

 

COVID-19 – Última hora. Aprovada l'ampliació del termini de les declaracions tributàries a presentar en el primer trimestre de 2020

16 de Abril 2020

El Reial Decret Llei 14/2020, de 14 d'abril, amplia el termini fins al 20 de maig per a presentar les declaracions tributàries del primer trimestre de 2020 als contribuents amb una facturació de fins a 600.000 euros l'any 2019.

Llegir més >

 

 

 

Guia publicada per la OMS per ajudar a les empreses alimentaries per fer front al COVID-19

15 de Abril 2020

Guia publicada per la OMS per ajudar a les empreses alimentaries per fer front al COVID-19

Llegir més >

 

 

 

Recomanacions tècniques i de gestió de colònies felines en la crisi sanitària COVID-19

15 de Abril 2020

L’estat d’alarma declarat pel R.D. 463/2020, de 14 de març, limita la llibertat de circulació de les persones. El confinament domiciliari que pretén evitar la difusió de la malaltia podria dificultar l’atenció dels animals que viuen en espais públics i que són alimentats i mantinguts per entitats degudament acreditades per les Administracions Locals sota la supervisió de l’Ajuntament on s’ubiquen .

Llegir més >

 

 

 

Comunicat del CCVC: persones i gats poden conviure amb tranquil·litat en aquest període de la COVID-19

14 de Abril 2020

Moltes informacions que han sortit a dia d’avui als mitjans de comunicació i a les xarxes socials, fent referència a algunes investigacions científiques, poden desencadenar que algunes persones pensin que els gats podrien infectar les persones de COVID-19. I no és així. Amb les dades existents ara mateix, els gats no poden infectar les persones. Aquests animals, més aviat, són les víctimes colaterals de la malaltia dels humans.

Llegir més >

 

 

 

Decret Llei de mesures econòmiques, socials i administratives de la Generalitat de Catalunya davant la pandèmia de la COVID-19

09 de Abril 2020

El DOGC ha publicat el Decret Llei 11/2020, de 7 d'abril, pel qual s'adopten mesures econòmiques, socials i administratives per pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19 i altres de complementàries.

Llegir més >

 

 

 

Pla d'actuació sanitària d'animals procedents d'ambients infectats per la COVID-19

09 de Abril 2020

La situació d'emergència sanitària que estem vivint ens ha portat un seguit d'escenaris que fins ara no ens havíem plantejat.

Llegir més >

 

 

 

Guia sobre COVID-19 i seguretat alimentària per als operadors alimentaris

08 de Abril 2020

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat una Guia sobre COVID-19 i seguretat alimentària dirigida als operadors alimentaris.

Llegir més >

 

 

 

El 15 d'abril, seminari web sobre 'Aspectes veterinaris de l'epidèmia per SARS-CoV-2'

08 de Abril 2020

El proper 15 d'abril, a les 16h i amb una durada aproximada de 90 minuts, el Consejo de Colegios Veterinarios de España i el Grupo Asís duran a terme el webseminar Aspectes veterinaris de l'epidèmia per SARS-CoV-2.

Llegir més >

 

 

 

La Fundació Galatea ofereix telesuport psicològic als professionals de la salut i l'àmbit social en situació de patiment emocional per la crisi sanitària de la COVID-19

08 de Abril 2020

La Fundació Galatea, amb la seva extensa experiència en l'atenció a la salut mental dels professionals de la salut, ofereix actualment un servei de suport psicològic a través de videoconferència per ajudar en la situació causada per la COVID-19. La iniciativa compta també amb el suport de la Fundació “la Caixa”.

Llegir més >

 

 

 

Propostes formatives de la Intercol·legial, relacionades amb l’excepcional situació actual, a l’abast dels col·legiats del COVB

08 de Abril 2020

La Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya ofereix, al llarg del mes d’abril, un seguit de píndoles informatives obertes a tots els seus Col·legis integrants, estretament vinculades amb la situació derivada de la pandèmia de COVID-19. Els col·legiats i col·legiades del COVB també s’hi poden inscriure. A continuació es pot trobar la informació detallada de les sessions proposades:

Llegir més >

 

 

 

Bo social elèctric a disposició de treballadors autònoms que hagin cessat l’activitat o reduït la seva facturació a causa de l'estat d'alarma

07 de Abril 2020

Dissabte passat va entrar en vigor l'Ordre TED/320/2020, de 3 d'abril, per la qual es desenvolupen determinats aspectes del dret a percepció del bo social per part de treballadors autònoms que hagin cessat la seva activitat o hagin vist reduïda la seva facturació com a conseqüència del COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Comunicat dels Consells Generals de Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Metges i Veterinaris, davant la pandèmia de COVID-19

06 de Abril 2020

A partir del nou protocol d'actuació davant del coronavirus, aprovat el 31 de març pel Ministeri de Sanitat, els Consells Generals de Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Metges i Veterinaris, institucions que apleguen més de 700.000 professionals sanitaris de tot Espanya, volen expressar el seu absolut rebuig pel que fa a les mesures i recomanacions contingudes en aquest document.

Llegir més >

 

 

 

Agraïment per la tasca dels veterinaris que intervenen en la cadena alimentària i fan possible l’abastiment d’aliments d’origen animal amb garanties sanitàries

06 de Abril 2020

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) i els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris agraeixen i valoren la tasca que, durant l’estat d’alarma, duen a terme els més de 10.000 professionals de la Veterinària que continuen treballant per a garantir la seguretat alimentària i el benestar dels animals, participant també en iniciatives d’investigació.

Llegir més >

 

 

 

L’OCV assenyala que "de moment no cal prendre noves mesures en el contacte amb animals" per la COVID-19

06 de Abril 2020

La Organización Colegial Veterinaria (OCV) assenyala que "de moment no cal afegir noves mesures a Espanya a les ja recomanades anteriorment en el contacte entre éssers humans i animals domèstics o de producció" davant la pandèmia de COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Declaració responsable per als treballadors i treballadores per compte aliè exceptuats de l’aplicació del Reial Decret Llei 10/2020

01 de Abril 2020

En desenvolupament del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, s’ha publicat l’Ordre SND/307/2020, de 30 de març, pel que s’estableixen els criteris interpretatius per l’aplicació del Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, i el model de declaració responsable per facilitar els trajectes necessaris entre el lloc de residència i de treball.

Llegir més >

 

 

 

Activitats veterinàries considerades essencials al Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març

31 de Març 2020

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) adreça als seus col·legiats i col·legiades alguns aclariments referents a les activitats veterinàries considerades essencials en el Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula el permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

'Confinament: efectivitat i futur', article de la Dra. Maria Àngels Calvo

31 de Març 2020

La Dra. Maria Àngels Calvo ha publicat recentment, a la newsletter de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, l'article 'Confinament: efectivitat i futur'.

Llegir més >

 

 

 

‘Mussol i el coronavirus’, un conte per explicar la situació actual als més petits

30 de Març 2020

L’IRTA-CReSA ha editat, aquest mes de març, un conte il·lustrat per a ajudar a explicar als més petits de la casa la pandèmia per COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Comunicat: els serveis veterinaris segueixen sent una activitat essencial a partir del 30 de març

30 de Març 2020

Davant dels dubtes que puguin haver sorgit a partir de la declaració del President del Govern, dissabte passat, i també amb motiu de l'aprovació el diumenge, 29 de març, del Reial Decret Llei pel qual es regula un permís retribuït recuperable per aquells treballadors i treballadores d’empreses no essencials, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) i el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) han elaborat un seguit d’aclariments sobre com afecta aquesta Reial Decret a la professió veterinària a partir d’avui, 30 de març.

Llegir més > 

 

 

Recomanacions pel passeig dels gossos

26 de Març 2020

Davant les moltes consultes rebudes pels veterinaris respecte a la necessitat o possibilitat de desinfectar les potes de les seves mascotes, des de el Comitè de Clíniques del COVB hem consultat a Dr Lluís Ferrer i la Dra. M. Àngels Calvo, ambdós catedràtics de la UAB. D’acord amb seva resposta, us fem les consideracions i recomanacions següents:

Llegir més >

 

 

 

El COVB suspèn la quota col·legial del segon trimestre com a mesura de suport als professionals de la veterinària en el moment actual

26 de Març 2020

La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha adoptat la decisió de suspendre la quota col·legial corresponent al segon trimestre de 2020, davant l’estat d’alarma declarat pel Govern espanyol i el moment d’incertesa econòmica que això ha generat. Aquesta decisió haurà de ser posteriorment ratificada en Assemblea de col·legiats tal com es preveu en els estatuts. L’exempció de quota no suposarà en cap cas la reducció en els serveis que es presten als col·legiats i col·legiades.

Llegir més >

 

 

 

Tancament de centres veterinaris o modificació substancial dels serveis veterinaris per la crisis sanitària motivada pel COVID-19

25 de Març 2020

CONSULTES: Diversos centres veterinaris han sol·licitat instruccions al COVB per procedir al tancament temporal d'aquests, o bé, a la reducció dels serveis i/o horaris per contribuir a la reducció dels contagis del COVID-19 i protegir la salut dels seus treballadors, especialment per la falta d'elements de protecció i els riscos associats a les visites dels animals.

Llegir més > 

 

 

10 tasques essencials dels Veterinaris per fer front a la pandèmia del Coronavirus

24 de Març 2020

L’Organització Col·legial Veterinària (OCV) informa de les tasques que estan realitzant els Veterinaris per fer front  a la pandèmia del Coronavirus.

Llegir més >

 

 

 

Aclariments al voltant de les mesures orientades als autònoms

24 de Març 2020

Us fem arribar els següents aclariments de la Gestoria Sellarès Assessors, al voltant de les mesures orientades als autònoms amb motiu del coronavirus.

Llegir més >

 

 

 

Document resum de les mesures urgents extraordinàries aprovades per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19

23 de Març 2020

Com a conseqüència de la ràpida propagació de la pandèmia de COVID-19 i per a la gestió de la situació de crisi sanitària s'ha declarat, per part de les institucions governamentals, l'estat d'alarma. Aquest limita principalment la llibertat de circulació de persones i, en conseqüència, també els àmbits de l'activitat comercial, equipaments culturals, establiments i activitats recreatives, activitats d'hostaleria i restauració, i altres addicionals.

Llegir més >

 

 

 

Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19

23 de Març 2020

Us adjuntem el certificat autoresponsable de desplaçament, que ha publicat la Generalitat de Catalunya per acreditar la causa dels desplaçaments en el cas de què els cossos policials ho requerissin, en compliment de la limitació de la llibertat de circulació de les persones per l'estat d'alarma.

Llegir més >

 

 

 

Recollida de Material fungible als centres veterinaris

20 de Març 2020

Per tal de continuar donant resposta a la complexa situació que ens trobem, a partir d´avui us passaran a recollir el material fungible a tots aquells que l´heu posat a disposició del Servei Català de la Salut. Es posaran en contacte amb vosaltres del Departament de Benestar, el vostre material anirà destinat a les residències d´avis. 

Llegir més >

 

 

 

Consultes a distància en situació de crisi sanitària

20 de Març 2020

Davant l'actual crisi sanitària, les limitacions a la circulació per les vies públiques i el risc que suposa per als clients i els veterinaris atendre consultes presencialment en els centres veterinaris, us informem que a l'empara de l'article 8.8 del Codi Deontològic per a l'exercici de la professió Veterinària del Consell General de Col·legis Veterinaris d'Espanya que estableix que:

Llegir més >

 

 

 

Declaració conjunta de l'OIE i l'AMV: el COVID-19 i les activitats veterinàries designades com a essencials

20 de Març 2020

En el context de la pandèmia de COVID-19, l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i l'Associació Mundial Veterinària (AMV) criden conjuntament l'atenció sobre els rols i responsabilitats de la professió en matèria de salut pública. Destaquen les activitats veterinàries específiques que són fonamentals per garantir la continuïtat en la innocuïtat dels aliments, la prevenció de malalties i la gestió d'emergències.

Llegir més >

 

 

 

Instrucció de modificació del programa avícola de vigilància i control de Salmonel·la

20 de Març 2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha emès una ‘Instrucció de modificació del programa de vigilància i control de Salmonel·la pel que fa al RD 463/2020 COVID-19’.

Llegir més >

 

 

 

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària actualitza les recomanacions d’higiene i desinfecció davant el coronavirus

20 de Març 2020

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) posa a disposició del professionals, a la seva pàgina web, diferents recomanacions per a la correcta higiene i desinfecció davant la pandèmia del COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Comunicació sobre material disponible. Servei Catala de la Salut

19 de Març 2020

Per tal de continuar donant resposta a la complexa situació que ens trobem, a partir d’ara, les noves comunicacions del material fungible que es pugui cedir, s’han de comunicar directament al link: 

Llegir més > 

 

 

Recomanacions de neteja i desinfecció en instal·lacions d’indústries alimentàries

19 de Març 2020

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha elaborat un document amb Recomanacions de neteja i desinfecció per a les instal·lacions de les indústries alimentàries.

Llegir més >

 

 

 

El CCVC i la Dra. Maria Àngels Calvo publiquen l'informe científic 'SARS-CoV-2 i COVID19: Característiques, diagnosi, tractament i prevenció'

19 de Març 2020

La Dra. Maria Àngels Calvo, integrant de l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, ha elaborat per al Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) l'informe científic SARS-CoV-2 i COVID19: Característiques, diagnòstic, tractament i prevenció.

Llegir més >

 

 

 

‘Jo actuo x donar’, nou formulari on-line per comunicar a la Generalitat donacions de material vinculades al coronavirus

18 de Març 2020

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la campanya #JoActuo iniciada amb motiu del coronavirus, ha engegat també la iniciativa ‘Jo actuo x donar’.

Llegir més > 

 

 

RD 465/2020 DE 17 DE MARÇ. ESTAT D'ALARMA

18 de Març 2020

Avui s’ha publicat al BOE el Reial Decret 465/2020, de 17 de març, pel que es modifica el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19.

Llegir més > 

 

 

Instruccions referents a sanejaments i proves en boví i oví/cabrum durant l’actual situació d'estat d'alarma

18 de Març 2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha emès una instrucció per la qual s’estableixen mesures de caràcter preventiu i organitzatiu relacionades amb els programes sanitaris obligatoris per als ramaders, ADS i veterinaris habilitats, amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2.

Llegir més > 

 

 

Instrucció provisional pel compliment del Programa Sanitari del Porcí en les Explotacions Porcines de Catalunya

18 de Març 2020

La situació epidemiològica derivada del coronavirus SARS-CoV-2 obliga a estar permanentment subjectes a les revisions que s’acordin per les autoritats competents, especialment per les sanitàries. Entre altres actuacions, s’han adoptat mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció amb l’obligació de limitar la prestació dels serveis públics a aquells estrictament necessaris per garantir el correcte funcionament dels serveis bàsics o estratègics.

Llegir més > 

 

 

Sol·licitud respiradors

18 de Març 2020

Amb  la intenció de ser útils i trobar una col.laboració dels centres sanitaris veterinaris: hospitals, clíniques i consultoris en l´actual situació d´estat d´alarma i d´alerta sanitària enfront del COVID-19 i les seves conseqüències, creiem que podria ser una actitud de gran solidaritat proporcionar al Servei Català de la Salut una relació dels centres que disposen de"respiradors" i que els puguin i vulguin cedir en cas que la situació sanitària actual de la ciutadania es compliqués, sempre en el ben entès que aquesta cessió no condicionés la futura activitat assistencial normal dels vostres centres.

Llegir més > 

 

 

Documentació acreditativa per als professionals veterinaris en l’actual context d’Estat d’Alarma a causa coronavirus

17 de Març 2020

Responent a diferents consultes, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha elaborat un seguit de recomanacions per als casos en què els professionals de la veterinària necessitin desplaçar-se en l’actual context d’Estat d’Alarma a causa del coronavirus.

Llegir més > 

 

 

Recomanacions si has de portar la teva mascota al veterinari/a

17 de Març 2020

Si és necessari acudir a un centre veterinari et preguem segueixes aquestes indicacions:Llegir més > 

Incidència resolta del canal telefònic del COVB

17 de Març 2020

Un cop resoltes les incidències tècniques de la centraleta digital del COVB, us comuniquem que des d'avui el telèfon 93.211.24.66 està operatiu i redireccionat.

Llegir més >

 

 

 

Servei Català de la Salut, diponibilitat material

16 de Març 2020

Us annexem sol.licitud d'informació rebuda rebuda per part del Consell de Col.legis Veterinaris de Catalunya en relació a la sol.licitud que han rebut per part del Servei Català de la Salut.

Llegir més > 

 

 

Comunicat del COVB

16 de Març 2020

Com sabeu, estem en un moment difícil a causa del COVID-19. Hem de fer tots plegats el possible per ajudar a combatre l'expansió de la malaltia.

Llegir més > 

 

 

Recomanacions per establiments del sector alimentari amb servei directe al públic

16 de Març 2020

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19, la recomanació per a establiments del sectors alimentari oberts al públics és seguir les normes generals de seguretat alimentaria i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Llegir més > 

 

 

Comunicat del CCVC i dels quatre Col·legis sobre el COVID 19

16 de Març de 2020

 

Des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris de Catalunya us comuniquem que els Centres Sanitaris, com són els consultoris, clíniques i hospitals veterinaris, podran romandre oberts al públic durant l'estat d´alarma. Per garantir la seguretat, recomanem que el centre veterinari apliqui i mantingui les següents mesures preventives:

Llegir més >

 

  

 

Infografia elaborada pel Consejo General de Colegios Veterinarios de España

13 de Març de 2020
 

Adjuntem la infografia elaborada pel Consejo General de Colegios Veterinarios de España sobre "Animals i coronavirus. Consells per propietaris d'animals"

Llegir més >

 

 

 

Infografia elaborada per IRTA-CReSA, UAB i COVB

13 de Març de 2020
 

Adjuntem infografia elaborada per IRTA-CReSA, UAB i COVB sobre "Preguntes, respostes i recomanacions en relació al COVID-19 i els animals domèstics"

Llegir més >

 

 

 

Comunicat coronavirus

13 de Març de 2020

 

Davant de l’estat d’alarma decretat pel Govern Espanyol, vinculat amb la pandèmia del coronavirus i les nombroses consultes rebudes per part de les col·legiades i col·legiats, la Junta Directiva del COVB manté aquest divendres a la tarda un reunió d'urgència per avaluar la situació.

 

 

Les autoritats recorden que no hi ha cap evidència que els aliments puguin ser una via de transmissió del COVID-19

12 de Març de 2020
 

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària d’acord amb l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), informa que actualment no hi ha cap evidència que els aliments siguin una font o via probable de transmissió del coronavirus COVID-19.

Llegir més >

 

 

 

Preguntes, respostes i recomanacions en relació al COVID-19 i els animals domèstics

11 de Març de 2020
 

Responent a la creixent inquietud davant l’expansió del COVID-19, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha elaborat, de la mà dels especialistes del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un seguit de preguntes i respostes, amb la voluntat d’ajudar a solucionar els principals dubtes dels propietaris d’animals de companyia al voltant d’aquesta qüestió.

Llegir més >

 

 

 

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona posposa totes les activitats presencials programades

11 de Març de 2020

 

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha adoptat la decisió de posposar, temporalment i fins a nou avís, totes les activitats presencials programades.

Llegir més >

 

 

 

L’Organització Mundial de Sanitat Animal emet un comunicat amb preguntes i respostes sobre el coronavirus COVID-19

28 de Febrer de 2020

 

Davant a la creixent alarma entorn a l’aparició del COVID-19, des de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OiE) s’ha considerat convenient fer una crida a la calma i emetre un seguit de valoracions i recomanacions que resulten d’evident interès per als professionals de la Veterinària.

 

 

 

 


 

Avís excpecionalitat: atesa l’excepcionalitat creada per la pandèmia del COVID-19 i la declaració d’estat d’alarma sanitària, aquesta informació és susceptible d’ésser modificada en qualsevol moment, especialment atès el nombre d’Administracions Públiques (Estatal, Autonòmiques i Locals) i de Cossos de Seguretat que poden actuar i els diferents criteris i recomanacions que poden prendre.

Des del COVB us informarem puntualment de les novetats que vagin sorgint  i us remetrem recomanacions per ajudar-vos a aplicar-les amb totes les cauteles, atesa la situació de força major en la que ens trobem.